Pensionarii îşi pot ridica legitimaţiile gratuite de transport din 10 iulie

coica-transurban

Pensionarii la limită de vârstă, cu domiciliul în Satu Mare şi cu pensii mai mici de 500 lei vor putea să-şi ridice legitimaţiile gratuite începând cu data de 10 iulie de la chioşcurile de bilete ale Transurban. Anunţul a fost făcut azi, 8 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare. La întâlnirea cu presa au participat edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi directorul SC Transurban SA, Simion Ivan. Potrivit surselor Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, de această facilitate vor beneficia 1.388 de pensionari din municipiul, reşedinţă de judeţ.

La iniţiativa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, pensionarii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Satu Mare. Începând cu data de 15 iulie, în baza hotărârii Consiliului Local a municipiului Satu Mare se introduce facilitatea de călătorie gratuită pe traseele de transport în comun ale Transurban SA, pentru toţi pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare şi cu pensii mai mici de 500 lei.

Potrivit directorului Transurban „pentru a beneficia de această facilitate, începând cu data de 10 iulie, persoanele care se încadrează în această categorie, sunt aşteptate la chioşcurile de bilete ale Transurban SA cu o poză 2/3 (poză tip buletin), actul de identitate şi un cupon de pensie din ultimile trei luni în copie sau original, pentru a-şi ridica legitimaţia de călătorie gratuită valabilă 1 an, precum şi abonamentul lunar de călătorie gratuită. Cei care nu se regăsesc pe listele întocmite de angajaţii CJP să nu se sperie deoarece probabil au intrat în această categorie după finalizarea listelor. Aceştia trebuie să meargă la Casa de Pensii şi să ceară o adeverinţă cu care apoi să vină la Transurban pentru a fi trecuţi pe listele suplimentare”.

La expirarea valabilităţii abonamentului lunar, beneficiarii acestuia se vor prezenta la chioşcurile Transurban SA, cu un talon de pensie în copie sau original şi cu abonamentul expirat pentru reînnoirea acestuia. Dorel Coica a subliniat faptul că, în viitor s-ar putea ca această facilitate să fie extinsă şi la alte categorii sociale.

La finalul conferinţei de presă primarul şi-a manifestat nemulţumirea faţă de faptul că, proiectul de hotărâre cu privire la Şcoala nr. 13 de pe Botizului nu a trecut de votul consilierilor. „Îmi pare rău că din cauza consilierilor UDMR proiectul de hotărâre cu privire la Şcoala nr. 13 nu a trecut. Noi am vrut să facem acolo o şcoală specială unde să aducem toţi copiii cu nevoi speciale care studiază în prezent în mai multe locaţii din oraş. Se vede că primarul a lipsit şi nu a fost cine să medieze situaţia între grupul UDMR şi ceilalţi consilieri. Acest punct va fi repus pe ordinea de zi a şedinţei următoare”, a declarat primarul.

 

 

3 Comentarii la "Pensionarii îşi pot ridica legitimaţiile gratuite de transport din 10 iulie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.