PDL Satu Mare nu este de acord cu majorarea taxelor judiciare de timbru

PDL-satu-mare
Avocatul Adrian Cozma consideră că, majorarea cu circa 20% a taxelor judiciare de timbru îngrădesc dreptul cetăţenilor la o justiţie liberă. Acesta şi-a exprimat poziţia cu privire la Ordonanţa de Urgenţă care reglementează majorarea taxelor judiciare în cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 8 iulie, la sediul PDL Satu Mare.

Cozma consideră că prin această măsură s-a încălcat Constituţia, declarând că va trimite o scrisoare Biroului Permanent Naţional a PDL prin care va cere sesizarea liderului grupului parlamentar al democrat-liberalilor cu privire la acest aspect. Liderul tinerilor pedelişti a oferit şi câteva exemple arătând că, prin această Ordonanţă de Urgenţă a fost introdusă o taxă de timbru pentru plângerile contravenţionale, în valoare de 20 de lei, iar taxa pentru cererea de divorţ a fost majorată de la 39 la 200 de lei. Totodată, a crescut şi taxa de timbru pentru anularea unui act administrativ de la 43 la 50 de lei.

În altă ordine de idei, preşedintele tinerilor democrat-liberali din Satu Mare, Adrian Cozma s-a referit şi la problema amendării proprietarilor maşinilor care staţionează în locuri interzise sau neavând tichete de parcare. Potrivit lui Cozma, o bună parte dintre aceste amenzi sunt aplicate în mod abuziv de către angajaţii Serviciului de Siguranţa Traficului. Conform acestuia agenţii lasă „notă de constatare” pe parbrizul maşinilor care în cele mai multe cazuri nu ajung la proprietar, în schimb acesta se trezeşte acasă cu o amendă. Motivul? Deoarece de multe ori proprietarul autoturismului nu este acelaşi cu şoferul. Cozma spune că la proprietar ar trebui să ajungă o adresă prin care i se cere să confirme cine era la volanul maşinii în momentul săvârşirii contravenţiei, în schimb acesta se trezeşte acasă cu amenda.

Consilierul local PDL din Odoreu, Nicolae Fodor, prezent şi el la conferinţa de presă de azi şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la lucrările de modernizare făcute în comuna Odoreu, cerând o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banului public.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.