A fost inaugurat Aquapark-ul de la Noroieni (galerie foto)

aquastar-noroieni1
aquastar-noroieni2aquastar-noroieni3 aquastar-noroieni4 aquastar-noroieni5 aquastar-noroieni6 aquastar-noroieni7aquastar-noroieni8aquastar-noroieni9aquastar-noroieni10
Azi, 23 mai, a fost inaugurat unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii derulate în domeniul turismului şi serviciilor wellness, Complexul AquaStar, de pe strada Gorunului din Satu Mare. Valoarea totală a proiectului este de 47.899.236,32 lei, care include atât finanţarea nerambursabilă în valoare de 24.858.089,59 lei, cât şi contribuţia beneficiarului, asigurată prin finanţare EximBank.

La eveniment au participat ministrul IMM-urilor, Mediului de Afaceri şi Turismului, Maria Grapini, deputatul Octavian Petric, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, senatorul UDMR, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca, etc.

AquaStar oferă servicii turistice de agrement, divertisment, recreere, wellnes şi SPA, prin valorificarea eficientă a resurselor de apă termală. Pentru început, proiectul oferă un număr de 35 de locuri de muncă.

Capacitatea parcului este de 2.000 de persoane pe zi în sezonul estival şi circa 500 de persoane pe zi în extrasezon, iar suprafaţa totală a terenului pe care este dezvolatat fiind de aproximativ 12.500 metri pătraţi. AquaStar are cinci piscine exterioare: piscină de relaxare şi distracţie, piscină termală seniori, piscină semiolimpică, piscină pentru copii dar şi piscină cu toboganre, precum şi patru piscine interioare cu destinaţii diferite (650 metri pătraţi), de la bazine pentru copii, la bazine de relaxare şi hidromasaj, bazin cu apă termală şi de înot. Pentru alimentarea celor două piscine cu apă termală este utilizată apa obţinută de la o adâncime de 1.300 metri.

În ceea ce priveşte serviciile de wellnes şi SPA, complexul propune vizitatorilor un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii fiind amenajate şapte tipuri de saune (două finlandeze, două cu aburi, două cu infraroşu şi una salină, construită din pereţi cu cuburi de sare de Himalaya). De asemenea, doritorii pot folosi şi fântâna de gheaţă şi baia cu apă rece. La aceasta se adaugă o zonă pentru hidroterapie, kinetoterapie şi masaj, o zonă de divertisment sportiv (tenis de masă, aerobic) şi spaţii de joacă pentru copii.

Complexul va fi deschis publicului din data de 1 iunie, în intervalul orar 09.00-20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 30 lei pentru un adult, 20 lei pentru studenţi şi pensionari, 15 lei pentru copii între 3 şi 14 ani, iar la saune tariful este de 10 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit. Aceste tarife sunt valabile pentru sezonul estival.

 

6 Comentarii la "A fost inaugurat Aquapark-ul de la Noroieni (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.