Finanțele sătmărene pe locul II în topul naţional la încasări

Mircea-Ardelean

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare se situează pe locul II în ceea ce priveşte gradul de colectare la bugetul consolidat de stat pe primele patru luni al acestui an. Potrivit celor declarate de directorul executiv al DGFP Satu Mare, Mircea Ardelean, gradul de colectare în perioada ianuarie-aprilie 2013 a fost de 106,8% ceea ce reprezintă un plus de 20,4 milioane lei la bugetul de stat. Astfel, în topul realizat pe ţară, DGFP Satul Mare se situează pe locul II, imediat după Botoşani.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Ardelean a vorbit şi despre scăderea arieratelor atât la nivel de ţară cât şi la nivelul judeţului Satu Mare. „Dacă în 2012 la nivel de ţară arieratele erau de 4,2%, în acest an procentul acestora a scăzut la 2,7%. În ceea ce priveşte judeţul Satu Mare nivelul acestor sume a scăzut de la 144,6 la 113 milioane lei. Mai trebuie să vă spun că am încasat 10,2 milioane şi din propriri”, a declarat Mircea Ardelean.
Din evidenţele instituţiei reiese că în perioada ianuarie-aprilie 2013 s-au efectuat un număr de 494 de inspecţii fiscale la persoane juridice, stabilindu-se diferenţe suplimentare în valoare de 31,2 milioane lei. „Din cele 494 de controale am făcut sesizări penale în cazul a 21 de persoane juridice, în valoare de 15 milioane lei. În ceea ce priveşte persoanele fizice au fost efectuate un număr de 186 de controale stabilindu-se diferenţe suplimentare în valoare de 1.331.000 lei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.