Traian Băsescu a efectuat o vizită surpriză la Sâmbra Oilor(galerie foto)

sambraoilor2013-9
sambraoilor2013-2sambraoilor2013-3sambraoilor2013-8 sambraoilor2013-7 sambraoilor2013-1sambraoilor2013-4 sambraoilor2013-5 sambraoilor2013-6sambraoilor2013-11 sambraoilor2013-10
Preşedintele României Traian Băsescu a făcut azi, 12 mai, o vizită surpriză la cea de-a 57-a ediţie a „Sâmbrei Oilor” de la Huta Certeze. Nimeni nu ştia de vizita şefului statului, autorităţile locale şi judeţene au aflat doar cu câteva minute înainte de sosirea acestuia.

Până ce a ajuns la masa Consiliului local din Certeze unde a fost invitat de către autorităţi, în stilul său preşedintele a făcut o baie de mulţime fotografiindu-se cu oamenii. „Acesta este locul unde se trăieşte bine din muncă. În acelaşi timp e o sărbătoare a oamenilor care moştenesc tradiţiile. Ştiu că Certeze este atestat de la 1329 iar dacă o să căutaţi prin documente o să vedeţi că aceleaşi costume oşeneşti pe care le vedem aici la Sâmbra Oilor, le putem vedea şi pe Columna lui Traian. Oamenii acestor locuri, deşi s-au modernizat, şi-au păstrat tradiţiile”, a declarat Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a făcut şi o mică „gafă”, confundând judeţele. Acesta a spus că îi place Oaşul şi cel de aici (din Satu Mare) dar şi cel din Maramureş. Însă când i s-a spus că Oaşul e în judeţul Satu Mare, Băsecu a răspuns „Da, Mureş”.

Făcând referire la oşeni, Traian Băsescu a declarat că „aceşti oameni au înţeles că bunăstarea vine din muncă. Sunt oameni care chiar dacă merg la muncă în străinătate, se întorc întotdeauna la ei acasă. Oşenii când merg în pământ merg cu ţara lor după ei”, a mai declarat Băsescu.

De asemenea, la sărbătoarea oşenilor din acest an au participat: preşedintele PDL, Vasile Blaga, secretarul general al aceleiaşi formaţiuni politice, Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Oltean, deputatul USL Ovidiu Silaghi, deputatul PDL Andreea Paul, senatorul UDMR, Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, prefectul Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, etc.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc cu începere de la ora 11.00. Pe scena amenajată pe platoul de la Huta Certeze au evoluat ansambluri folclorice dar şi grupuri de dansuri populare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.