Tirurile vor putea traversa oraşul doar contra cost

sedinta-cl
Printr-un proiect de hotărâre aprobat în cadrul şedinţei de azi, 25 aprilie, consilierii municipali au reglementat circulaţia în municipiu a autovehiculelor cu masă totală de peste 3,5 tone. Aleşii au aprobat regulamentul privind procedura de eliberare a autorizaţiilor de acces pentru traficul greu pe raza municipiului Satu Mare. Reglementarea va intra în vigoare cu începere de la 1 iunie.

Astfel, în funcţie de masa totală maximă autorizată, tariful de acces variază între 20 şi 1.800 lei. Această valoare diferă şi în funcţie de perioada pentru care se solicită autorizaţia. Potrivit exemplului oferit de către viceprimarul Marcela Papici, tariful unei autorizaţii pentru un autovehicul cu masa maximă autorizată între 3,5 şi 7,5 tone inclusiv, pe o perioadă de 24 de ore este de 20 lei, iar pentru un an de 800 de lei. Pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 40 de tone, tariful pentru 24 de ore este de 100 lei iar pentru un an de 1.800 lei în zona A (strada 1 Decembrie 1918, Piaţa 14 Mai, strada Brânduşa, Bulevardul Vasile Lucaciu, etc). Potrivit celor declarate de primarul Dorel Coica prin luarea acestei măsuri se doreşte reducerea situaţiilor de discomfort, a poluării şi a degradării carosabilului, cauzate de transportul greu.

„Primăria va încheia un protocol de colaborare cu staţiile de carburanţi care oricum sunt deschise 24 de ore din 24, în vederea eliberării acelor autorizaţii de acces pentru traficul greu. Din sumele strânse vom investi exclusiv în întreţinerea drumurilor”, a declarat Papici.

Tot în cadrul şedinţei de azi consilierii au aprobat şi execuţia bugetară de venituri şi cheltuieli a municipiului Satu Mare şi a bugetelor instituţiilor subordonate Consiliului Local (CL) pe primul semestru al anului în curs (2013). De asemenea, consilierii au stabilit şi obiectivele a căror pază va fi asigurată de Poliţia Locală. Mai ironic, la acest punct de pe ordinea de zi consilierul UDMR Vasile Fogel a cerut ca pe viitor, pe lista obiectivelor păzite de poliţiştii locali să fie incluse şi puţurile din municipiu.

 

Un Comentariu la "Tirurile vor putea traversa oraşul doar contra cost"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.