Paula Oneţ înscrie judeţul Satu Mare pe coordonatele filmului românesc de succes

Paula Onet
Scurtmetrajul „După FEL şi CHIP”, un film regizat de Paula Oneţ, o tânără de 22 de ani din Carei, a fost selectat să ruleze în pauzele dintre proiecţiile filmelor de lungmetraj ce sunt înscrise în prestigiosul Festival de Film de la Cannes (Franţa).

Pelicula pentru care Paula Oneţ semnează regia, muzica şi montajul a obţinut anul acesta (2013) Marele Premiu pentru Regie a filmelor de scurtmetraj pentru televiziune decernat de Uniunea Cineaştilor din România. Anul trecut (2012) Paula Oneţ a obţinut Premiul „Ion Bostan” pentru regia unui film documentar la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc „CineMAiubit” de la Bucureşti. De asemenea, în 2011, tânăra din Carei a făcut parte şi din echipa care a luat Marele Premiu la Festivalul Internaţional al Filmului Studenţesc, cu pelicula „Gutuiul Japonez”.

Paula Oneţ are 22 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A studiat grafică, video şi fotografie în Turcia, beneficiind de o bursă Erasmus dar şi tehnicile filmului experimental în Coreea de Sud. Tânăra regizoare a făcut film încă de pe băncile facultăţii fiind implicată în mai multe proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.