Coica: „Mă ofer ca mediator în acest ping-pong politic”

primar-dorel-coica
În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 15 aprilie în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare, edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi-a manifestat dezacordul cu privire la „ping-pong-ul politic jucat de parlamentarii USL”. Mai mult decât atât, Dorel Coica a declarat că din acest moment „în calitate de primar al municipiului Satu Mare voi monitoriza activitatea parlamentarilor sătmăreni”.

Potrivit celor declarate de primarul Sătmarului „le voi monitoriza activitatea să văd ce iniţiative legislative au avut şi câţi bani au adus în judeţ, şi în special în municipiul Satu Mare. O să spun populaţiei ce au făcut şi ce nu au făcut. Vorbesc aici nu doar despre parlamentarii USL ci şi despre cei ai opoziţiei. În campania electorală au promis că vor face şi vor drege şi că vor lucra pentru sătmăreni. Populaţia trebuie să ştie ce au făcut”.

Cu privire la disputele dintre parlamentarii USL, primarul Coica a declarat că „mă deranjează aceste dispute dintre parlamentarii USL. Mă deranjează acest ping-pong politic. Domnul Petric, domnul Silaghi şi domnul senator au ajuns parlamentari în urma votului populaţiei. Domnul senator, nu era senator dacă nu primea şi voturile cetăţenilor din municipiul Satu Mare. În calitate de primar şi de medic primar îi invit pe parlamentarii USL să vină în sânul familiei USL şi să discutăm acolo problemele. Sunt convins că totul se poate rezolva dacă stăm la discuţii şi avem puţină bunăvoinţă. Mă ofer ca mediator în acest ping-pong politic. Nu mi se pare corect să avem lupte în sânul familiei USL. Noi avem altceva de făcut. Avem cu cine să ne luptăm şi nu noi, între noi”.

Întrebat cu privire la solicitările formulate la adresa domniei sale referitoare la demiterea unor şefi de instituţii aflate în subordinea Primăriei şi Consiliului Local, dr. Dorel Coica a subliniat faptul că „aşa cum v-am mai spus primarul şi Consiliul Local nu răspunde la nicio comandă politică. Populaţia m-a ales pe plan local şi doar populaţia poate să mă judece. În Satu Mare sunt atât de multe lucruri de făcut. M-aţi ales să fac din oraşul ăsta un oraş civilizat. Îi rog şi pe această cale pe parlamentari dacă au informaţii despre vreun şef de instituţie sau cu privire la diverşi funcţionari publici să se adreseze instituţiilor abilitate, şi dacă aceştia se dovedesc a fi vinovaţi, atunci să răspundă pentru ceea ce au făcut”.

În altă ordine de idei primarul Dorel Coica a făcut referire şi la anumite acuze cu privire la scurgerea de informaţii din Primărie. „Legat de scurgerea de informaţii din Primărie, asta este o aiureală. Eu nu am venit să fur la Primărie. Eu am venit să lucrez pentru cetăţenii acestui oraş. Se vorbeşte despre un anume Moiş. Eu nu l-am mai văzut pe omul acesta de 30 de ani de zile. Nici nu ştiu cum arată la faţă. Repet încă odată. Noi avem multe de făcut şi nu ne putem permite să ne pierdem în lupte politice”.

3 Comentarii la "Coica: „Mă ofer ca mediator în acest ping-pong politic”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.