Senatorul Valer Marian s-a autosuspendat din PSD

Valer Marian

În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 3 aprilie, senatorul social-democrat Valer Marian a anunţat că se autosuspendă din calitatea de membru a PSD până la Congresul Partidului Social Democrat (PSD) ce va avea loc în perioada 19-20 aprilie. „Atunci mă voi înscrie la cuvânt şi voi face precizări cu privire la poziţia mea viitoare”, a declarat Valer Marian.

Parlamentarul sătmărean a invocat şi motivele care l-au determinat să ajungă la această decizie. „Zilele trecute am adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu cu privire Codruţa Kovesi şi în acelaşi timp i-am propus şi un târg scriindu-i că, dacă se dovedeşte că declaraţia mea politică este mincinoasă şi răuvoitoare îi promit că demisionez din funcţia de senator al României. Însă în cazul în care nu mi se dovedeşte acest lucru ori nu mi se răspunde, atunci am pretenţia să demisioneze dumnealui din funcţia de preşedinte al României. Din păcate astăzi (3 aprilie), premierul Victor Ponta a înaintat trei nume. Este vorba despre: Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Alina-Mihaela Bica pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Consider că scrisoarea mea nu a fost luată în seamă şi drept urmare mă autosuspend din PSD. Consider că prin propunerile făcute se încalcă prevederile legale privind selecţia procurorilor şefi. În urma acestui pas nu mai am obligaţia de a păstra mezalianţe pe criterii politice şi voi putea lucra la interpelări”, a declarat Marian.

Referinduse la relaţia cu Victor Ponta, parlamentarul sătmărean a declarat că: „eu am avut o relaţie bună cu actualul premier, Victor Ponta. În 2011 ne-am luptat cot la cot cu Blejnar, Igaş şi Udrea. Apoi, în 2012 l-am întrebat legat de declaraţiile şi interpelările mele cu privire la unii şefi din cadrul serviciilor secrete şi mi-a spus să merg înainte. Treptat, treptat s-a instaurat o răceală între noi. Nu mi-a mai răspuns la telefon. După scrisoarea deschisă pe care i l-am adresat am avut avut două întrevederi, cordiale, clarificative, pozitive. Am înţeles că am provocat mari supărări la Ambasada Americii şi dincolo de ocean. Despre ce este vorba? Apreziez ca anumite surse din avuţia naţională precum: aurul, gazul de şist şi petrolul din Marea Neagră să nu fie oferite pe ochi frumoşi companiilor americane. Am înţeles că americanii i-au reproşat domnului preşedinte Victor Ponta că în aceste declaraţii şi interpelări implic şi partidul, mai ales că am fost şi preşedinte de filială, astfel că ne-am înţeles să renunţ la această funcţie”.

4 Comentarii la "Senatorul Valer Marian s-a autosuspendat din PSD"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.