Liviu Dragnea este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare (galerie foto)

liviu-dragneaValer-Marianconf-psd1 conf-psd2 conf-psd3 conf-psd4 conf-psd5 conf-psd6conf-psd7 conf-psd8 conf-psd9 conf-psd10 conf-psd11

În cadrul Conferinţei de azi, 29 martie, al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, senatorul Valer Marian şi-a anunţat intenţia de a nu mai candidate pentru un nou mandat la şefia Partidului Social Democrat. Interimatul va fi asigurat de vicepremierul Liviu Dragnea, propus de către Biroul Permanent Naţional (BPN) a PSD.

La evenimentul ce a avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor au participat vicepremierul Liviu Dragnea, fostul ministru al Educaţiei, senatorul Ecaterina Andronescu, fostul ministru de Interne Ioan Rus, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, dr. Dorel Coica, fostul deputat Gheorghe Ciocan, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca şi peste 700 de delegaţi din partea organizaţiilor locale din judeţ.

De asemenea, la conferinţa de azi au fost invitaţi şi liderii locali ai altor partide politice şi anume: senatorul UDMR Pataki Csaba, preşedintele organizaţiei municipale a PDL, Claudiu Ardelean, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, deputatul Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Conservator (PC), Cristian Smadu, dar şi liderii unor organizaţii sindicale din Satu Mare.

Revenind la decizia parlamentarului sătmărean Valer Marian, acesta şi-a argumentat poziţia de a nu mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD prin faptul că: „agenda mea personală va fi mult prea încărcată. Voi fi implicat într-o serie de activităţi externe dar am şi o serie de proiecte politice. De asemenea, de un an şi jumătate, aproape doi, am şi probleme de sănătate. Totodată nu vreau să mai creez probleme din cauza unor interpelărilor mele pentru care deşi nu mi-au fost aduse critici de la nivel central, acestea au atras neînţelegeri undeva dincolo de ocean, în marea şi fascinanta Americă. Dar noi vom rămâne împreună şi vom merge pe acelaşi drum. Pentru mine lupta este mai vitală decât funcţia. Sunt sigur că Organizaţia Judeţeană se va debarasa şi de cele câteva lichele care au mai rămas printre noi. În ceea ce mă priveşte, nu trebuie să vă faceţi probleme din cauza mea. Sunt din zodia Leu şi leii nu pot fi învinşi. Pentru organizaţia noastră a fost desemnat un preşedinte interimar din partea BPN şi în acest sens a fost propus secretarul general al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, deoarece este omul care a sprijinit cel mai mult organizaţia noastră. Fără Liviu Dragnea, domnul primar Dorel Coica nu era astăzi în clădirea primăriei. Fără Liviu Dragnea nu aveam azi deputat pe domnul Octavian Petric. Cu un preşedinte interimar care are calităţile şi de secretar general al partidului şi de vicepremier noi vom avea doar de câştigat. Însă mulţumesc tuturor celor 65 de organizaţii locale care au adoptat rezoluţii pentru a mă susţine pentru un nou mandat în fruntea PSD Satu Mare”.

În luarea de cuvânt Liviu Dragnea a trecut succint în revistă câteva argumente cu privire la importanţa regionalizării din perspectiva ciclului bugetar european 2014-2020. În ceea ce priveşte preluarea Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Dragnea a declarat că „decizia acceptării de către mine a interimatului nu a fost luată doar aşa să fie. Voi veni cel puţin odată sau, de două ori pe lună la Satu Mare şi nu doar la şedinţele de partid ci şi pentru a mă întâlni cu oamenii cu factorii decizionali locali pentru a discuta proiectele care trebuie implementate. Sunt dispus să vă ajut cu tot ceea ce pot … şi pot şi cu tot ceea ce ştiu … şi ştiu. Dar am o veste proastă pentru dumneavoastră şi anume că, trebuie să munciţi. Însă aşa după cum cunosc organizaţia din Satu Mare, şi o ştiu bine, cu bune şi cu rele, sunteţi oameni municitori şi împreună vom reuşi să facem lucruri mari. Dacă nu aţi fi muncit azi nu avem primar în Satu Mare şi alţi 19 primari şi 11 viceprimari în judeţ”.

În ceea ce îl priveşte pe senatorul Valer Marian, vicepremierul a subliniat faptul că „Valer Marian este un om pe care îl apreciez foarte mult. A reuşt să stimuleze tinerii să alcătuiască o organizaţie puternică. Am convingerea că această organizaţie va fi una stabilă”.

Din echipa preşedintelui interimar a PSD Satu Mare vor face parte vicepreşedinţii: Dorel Coica, Mircea Govor și Toma Betea, secretarul executiv Ioan Viman și trezorierul Gabriel Mihali.

Tot în cadrul conferinţei de azi, Valer Marian a prezentat rezultatele sondajului efectuat cu privire la încrederea de care se bucură partidele politice şi oamenii politici în rândul sătmărenilor. Potrivit datelor prezentate de către senatorul sătmărean, dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica viitoare, USL ar câştiga alegerile cu 54,3% iar UDMR s-ar situa pe locul II, cu 30,7%. Totodată, PSD se bucură de sprijinul a 38,8% din rândul populaţiei iar PNL de un procent de 16,6%.

În luarea de cuvânt Ioan Rus, desemnat pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel central pentru a reprezenta regiunea de nord-vest a subliniat importanţa regionalizării şi accentuării procesului de descentralizare.

 

11 Comentarii la "Liviu Dragnea este preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.