Poliţistul şpăgar a fost pus în libertate sub control judiciar

politia-rutiera
În cursul zilei de azi, 28 martie, magistraţii Tribunalului Satu Mare au dispus liberarea provizorie sub control judiciar a poliţistului sătmărean Vigh Carol. Vă reamintim că acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în data de 22 martie, fiind învinuit de luare de mită şi trafic de influenţă. Hotărârea magistraţilor sătmăreni poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea. Vigh Carol a fost agent în cadrul Biroului Poliţiei Rutiere a IPJ Satu Mare. Acesta a fost reţinut după ce în parcarea unui magazin din Satu Mare a fost prins în flagrant luând mită.

În fapt, la data de 18.09.2012, K.R.V. a fost depistat în trafic conducând un autoturism având numere de înmatriculare provizorii a căror valabilitate era expirată, ocazie cu care acestuia i-a fost întocmit dosar penal. Ulterior, cel în cauză a fost citat să se prezinte la Biroul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Satu Mare, unde a fost audiat în calitate de învinuit de către agentul de poliţie. În timpul audierii, agentul a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că îl va determina pe acesta să dispună scoaterea lui K.R.V. de sub urmărire penală, precizând că acest lucru îl va costa nişte bani, dar fără să avanseze vreo sumă anume.

La începutul lunii februarie 2013, denunţătorul a fost contactat din nou de agentul de poliţie şi au stabilit să se întâlnească într-un loc public. La întâlnire, agentul i-a spus că a vorbit cu procurorul pentru o soluţie care să nu lase urme în cazier, însă îl va costa 1.000 euro, bani pe care trebuie să-i dea procurorului de caz şi, probabil, acesta îi va da şi lui 200-300 euro. Discuţiile au continuat pe aceeaşi temă, agentul întărind convingerea denunţătorului că este omul de încredere al procurorului şi că dosarul e ca şi rezolvat.

Întrucât denunţătorul nu avea suma de bani pretinsă, agentul i-a solicitat să facă rost cât mai repede de bani, măcar un avans de 500 euro pe care să-l dea procurorului. Între timp, acesta a primit la domiciliu ordonanţa dată în dosarul cauzei prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.