UPDATE: Cladirea cinematografului Victoria ar putea fi preluată de către Primăria Satu Mare

insomnia

Deputaţii au decis marţi, 26 martie, că toate sălile de cinema şi grădinile de vară aflate în prezent în administrarea Regiei Autonome România-Film vor putea fi trecute în subordinea primăriilor. Este vorba de 166 astfel de spaţii, al căror transfer a fost blocat de Guvernul Boc în anul 2011, printr-o ordonanţă de urgenţă. În municipiul Satu Mare există un singur astfel de spațiu și anume clădirea fostului Cinematograf Victoria în care funcționează în acest moment Clubul Insomnia. Clădirea cinematografului a fost finalizată în anul 1937 și are o suprafață de 624 metri pătrați.

Întrebat cu privire la decizia deputaţilor de a trece toate sălile de cinema şi grădinile de vară aflate în prezent în administrarea Regiei Autome România-Film în subordinea primăriilor, patronul Clubului „Insomnia”, Mircea Ofrim, care îşi are sediul în spaţiul fostului Cinema „Victoria” ne-a declarat că „probabil această decizie se referă la cinematografele aflate în pargină cum a fost pe vremuri „Luceafărul” care ulterior a fost preluat de Primărie. Nu cred că se referă la cele aflate cu contracte în derulare. Până la urmă aici e vorba de investiţii”.

Viceprimarului municipiului Satu Mare, Marcela Papici ne-a declarat cu privire la acest subiect că „cinematograful Victoria este în chirie dar şi în litigiu pentru o problemă pe care au crezut-o de cuvinţă să o rezolve în instanţă. Din câte am înţeles eu această lege se referă doar la acele locaţii care sunt lăsate în paragită, nefolosite. Însă, această lege deschide şi anumite portiţe şi chiar o să mă interesez deoarece dacă există posibilitatea să intre în domeniul privat al oraşului de ce să nu o preluăm? Dar trebuie să vedem modul de contractare şi condiţiile prevăzute în acel document”.

foto: club Insomnia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.