Dorel Coica a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare (galerie foto)

alegeri-psdmun1alegeri-psdmun2alegeri-psdmun3alegeri-psdmun4alegeri-psdmun5 alegeri-psdmun6 alegeri-psdmun7 alegeri-psdmun8 alegeri-psdmun9 alegeri-psdmun10 alegeri-psdmun11 alegeri-psdmun12alegeri-psdmun13
Primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica a fost reconfirmat azi, 21 martie, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare. Dorel Coica este la al treilea mandat în această funcţie.

Preşedintele Dorel Coica va fi secondat de un prim-vicepreşedinte în persoana viceprimarului municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca şi de un număr de şapte vicepreşedinţi. În funcţia de secretar executiv a noii conduceri la nivel de municipiu a fost ales Adrian Micle iar în cea de trezorier a organizaţiei, Mia Vaida. Tot în cadrul conferinţei de azi a fost ales şi noul Biroul Executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare.

Conferinţa de alegeri pentru conducerea Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat a avut loc în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) cu începere de la ora 16.00. La şedinţa de alegeri a noii conduceri social-democrate de la nivel de municipiu, reşedinţă de judeţ pe lângă delegaţi au participat şi câţiva invitaţi. Este vorba despre preşedintele organizaţiei municipale a PNL Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul liberal al municipiului, Marcela Papici, preşedintele organizaţiei municipale a PDL Satu Mare, Claudiu Ardelean, deputatul UDMR, Kereskenyi Gabor şi reprezentanţi ai Partidului Conservator.

Conferinţa a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României dar şi al Imnului PSD. În luările de cuvânt invitaţii au subliniat buna colaborare avută între formaţiunile politice pe care le reprezintă şi PSD, urându-le delegaţilor respectiv candidaţilor mult succes în cadrul conferinţei de alegeri.

Apoi, preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare, dr. Dorel Coica a dat citire ordinii de zi, după care a făcut o scurtă prezentare a activităţii filialei de când se află la conducerea acesteia. La rândul său, dr. Radu Roca a prezentat câteva obiective pe care organizaţia trebuie să le aibă în vedere în perioada următoare.

În luarea de cuvânt vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor a făcut o scurtă analiză al anului electoral care tocmai a trecut subliniind faptul că „la alegerile locale USL a câştigat cu un scor zdrobitor dar eu consider că la parlamentare era nevoie de o mai bună mobilizare a electoratului. Dar şi aşa e bine. PSD are un senator şi un deputat. Strângând rândurile putem ajuta şi mai mult oamenii. Cetăţenii au aşteptări mari de la noi. Românii aşteaptă linişte, fapte”.

În luarea de cuvânt senatorul Valer Marian a vorbit despre rezultatele bune obţinute de partid în alegerile locale şi parlamentare subliniind însă că „dacă potrivit scorului de la locale şi parlamentare judeţul nostru a fost clasat pe locul III, rezultatele de la referendum lasă mult de dorit. Acolo ne-am clasat pe locul III, dar de la coadă”. Senatorul sătmărean a venit de asemenea, cu câteva recomandări pentru social-democraţii prezenţi la conferinţa de astăzi, militând pentru întinerirea partidului. „Să nu ne fie frică să întinerim şi să feminizăm organizaţia. Noi, la Organizaţia Judeţeană ne-am propus să întinerim şi să feminizăm noua conducere, cedând 40-50% din locuri. Eu consider că după 20 de ani de democraţie a venit rândul unei noi generaţii de politicieni. Să nu vă fie frică să candidaţi la funcţiile din partid. Un alt obiectiv pe care trebuie să îl avem în vedere este să atragem cât mai mulţi membrii şi simpatizanţi”. Apoi senatorul Valer Marian a vorbit despre câteva proiecte ale USL printre care reducerea TVA de la 24 la 9%, dar şi creşterea până în 2016 a salariului minim de la 700 la 1.250 de lei.

După o scurtă pauză au urmat alegerile în urma cărora dr. Dorel Coica a fost reconfirmat în funţia de preşedinte al organizaţiei. „Mulţumesc mult pentru încrederea acordată şi eu vă propun ca la Conferinţa Judeţeană a PSD să îl susţinem pe domnul senator Valer Marian pentru funcţia de preşedinte”, a declarat pe final şeful Organizaţiei Municipale a PSD Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.