Sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani (galerie foto)

racsa1racsa2racsa3 racsa4 racsa5 racsa6 racsa7 racsa8 racsa9 racsa10 racsa11 racsa12 racsa13
La împlinirea vârstei de 100 de ani, Maria Grigaci din Racşa a avut parte astăzi, 14 martie de o surpriză pregătită din timp de conducerea Primăriei din localitate, Consiliul Local şi familia acesteia. În cinstea bătrânei doamne edilii s-au gândit să vină cu ceva inedit ceea ce le-a reuşit din plin.

La evenimentul de astăzi au participat şi oficialităţi de la nivel Parlamentar şi judeţean precum: senatorul social-democrat Valer Marian, deputatul Octavian Petric, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, fostul deputat PSD, Gheorghe Ciocan, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD şi directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe, dr. Paula Mare, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, Eugenia Sabou, primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, primarul din Racşa, Toma Betea, consilieri locali dar şi mulţi invitaţi ai familiei.

La casa Mariei Grigaci oaspeţii au fost primiţi respectând obiceiurile străbune şi anume cu colivă dar şi cu un pahar de pălincă. Cu această ocazie, ca urmare a hotărârii Consiliului Local din Racşa primarul localităţii a oferit Mariei Grigaci un plic cu suma de 10.000 de lei, un premiu special dar şi un buchet de flori.

În luarea de cuvânt senatorul Valer Marian, vizibil emoţionat şi-a exprimat tot respectul pentru munca de o viaţă a sărbătoritei de astăzi asemuind-o pe Maria Grigaci, pe fiica şi ginerele acesteia cu dacii liberi de pe Columna lui Traian. „Uitaţi-vă la ei. Aşa arată dacii liberi de pe Columna lui Traian. Mă bucur să fiu prezent astăzi în mijlocul acestei familii şi în această comună unde, de 20 de ani nu şi-a pus piciorul niciun alt partid politic. La vârsta ei, doamna Maria Grigaci a fost contemporană cu patru regi: Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi cu Regele Mihai dar şi cu preşedinţii regimurilor de după cel de-al doilea război mondial şi anume cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi acum cu Traian Băsescu. A muncit din greu pentru a răzbi în viaţă. Eu îi doresc multă sănătate şi să ne vedem cu bine şi peste 10-20 de ani”.

În semn de preţuire senatorul Valer Marian i-a oferit sărbătoritei o icoană, o diplomă dar şi un superb coş cu 100 de trandafiri roşii. Bătrâna doamnă a primit cadouri şi buchete de flori atât de la oficialităţi cât şi de la familie. Nepoţii acesteia s-au întors de la Londra tocmai pentru a fi prezenţi la această importantă sărbătoare.

Marian Grigaci este cea mai în vârstă persoană din Racşa. S-a născut pe 14 martie 1913 şi s-a căsătorit la 17 ani, în 1930. A rămas văduvă în anul 1956. Are o fiică de 76 de ani care, împreună cu soţul ei, în vârstă de 84 de ani o îngrijesc şi în momentul de faţă. Sărbătorirea zilei de naştere a continuat la Căminul Cultural oaspeţii fiind invitaţii familiei, Primăriei şi Consiliului Local din Racşa la masa festivă organizată în cinstea Mariei Grigaci.

6 Comentarii la "Sărbătorită la împlinirea vârstei de 100 de ani (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.