USL îi retrage sprijinul politic lui George Vulturescu

vulturescu
„Vom retrage sprijinul politic directorului Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional al judeţului Satu Mare, George Vulturescu, pentru unele gafe făcute în ultima perioadă”. Afirmaţia îi aparţine senatorului Valer Marian şi a fost făcută astăzi, 7 martie, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul USL Satu Mare.

Potrivit parlamentarului sătmărean „este vorba despre gafe legate de Bem Jozsef şi de organizarea centenarului dedicat marelui sculptor, Vida Gheza. Vă reamintesc că, în urmă cu trei săptămâni, din cauza atribuirii numelui de Bem Jozsef unei şcoli din Cărăşeu am retras sprijinul politic fostului inspector şcolar general adjunct, Viorel Solschi care apoi a şi demisionat din funcţie”.

În altă ordine de idei, senatorul sătmărean a făcut referire şi la actualul director al Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta căruia, cu ocazia prezentării volumului „Avram Iancu” ce a avut loc la Filarmonica „Dinu Lipatti” i-a solicitat demiterea. Valer Marian a declarat la vremea respectivă că „m-a deranjat că după acea conferinţă de presă, un român, întâmplător directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, a afirmat la adresa mea că aş fi ultranaţionalist şi extremist. Haideţi la microfon şi spuneţi-mi de ce sunt ultranaţionalist şi extremist, cetăţene Marta? Dacă sunteţi în sală. Dacă nu, profităm de prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, reprezentată prin vicepreşedintele Mircea Govor, în subordinea căruia se află Muzeul Judeţean. Solicit să puneţi în fruntea acestui muzeu un om care să se ridice, măcar la jumătate din talia intelectuală a foştilor directori Doru Radosav şi Viorel Ciubotă”.

Revenind asupra acestui subiect, senatorul sătmărean a declarat în conferinţa de presă de azi că “am primit asigurări de la CJ că se va produce schimbarea din funcţie a lui Liviu Marta, în prezent căutându-se un înlocuitor competent al acestuia”.

3 Comentarii la "USL îi retrage sprijinul politic lui George Vulturescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.