Directorul DITL Iosif Drimuș vinovat pentru creșterea taxelor și impozitelor în municipiu

Iosif-Drimus
Senatorul Valer Marian cere primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi Consiliului Local să-l demită pe directorul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, Iosif Drimuş. Potrivit parlamentarului sătmărean acesta este principalul răspunzător de măsura forțată luată de consilierii locali în ceea ce priveşte majorarea impozitelor şi taxelor locale cu 16%.

„Avem toate motivele să cerem demiterea directorului DITL Satu Mare, Iosif Drimuş. Acesta este principalul vinovat pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16% deoarece instituţia pe care o conduce anul trecut nu şi-a îndeplinit planul de colectare. Dacă îşi îndeplinea planul, taxele nu trebuiau majorate. Aştept ca primarul şi Consiliul Local să-l demită”.

Conform informațiilor obținute de ziarul nostru din surse DITL, situația financiară a municipiului Satu Mare la sfârșitul anului 2012 arăta în felul următor:

– plăți restante mai mari de 90 de zile(arierate în termeni fiscali) în valoare de 1.577.000 lei. (datorită acestor arierate consilierii locali au fost obligați să mărească impozitele și taxele pentru 2013)

– 25.900.000 lei este suma planificată a fi încasată din impozite și taxe locale pentru anul 2012

23.960.000 lei este suma încasată efectiv de către Direcția Impozite și Taxe Locale Satu Mare condusă de Iosif Drimuș

O matematică simplă ne spune că DITL Satu Mare a încasat în anul 2012 cu 1.940.000 lei mai puțin decât ar fi trebuit. Această sumă ar fi fost mai mult decât suficientă pentru a acoperi datoriile de 1.577.000 lei amintite mai sus. Rezumând toată povestea la o singură frază am putea spune că daca Direcția de Impozite și Taxe Locale și-ar fi făcut treaba în 2012 municipalitatea nu ar fi fost nevoită să ridice nivelul impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013.

8 Comentarii la "Directorul DITL Iosif Drimuș vinovat pentru creșterea taxelor și impozitelor în municipiu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.