Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea în faţa democrat-liberalilor sătmăreni

Elena-Udreaudrea1udrea-sm2 udrea-sm3 Alexandru-Panea Radu-Giurca
„Ce mă recomandă pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PDL? În primul rând experienţa de luptă permanentă cu adversarii politici. Apoi, faptul că nu am făcut niciodată compromisuri, o energie debordantă, dorinţa de a construi un proiect democrat-liberal realist şi nu în ultimul rând capacitatea de a lucra în echipă”, a declarat Elena Udrea prezentă astăzi, 28 februarie la Satu Mare pentru a-şi prezenta moţiunea în faţa democrat-liberalilor sătmăreni. Întâlnirea dintre staff-ul Elenei Udrea şi o parte dintre membrii PDL Satu Mare a avut loc în sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Satu Mare.

Udrea a fost însoţită de preşedintele organizaţiei judeţene Sălaj, Lucian Bode şi deputatul Gheorghe Tinel. La eveniment au mai participat preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, secretarul general al partidului, Sorin Ghilea, prim-vicepreşedintele organizaţiei municipale, Sergiu Băbăşan, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL, Adrian Cosma, avocatul Ovidiu Mureşan, foşti primari democrat-liberali dar şi mulţi membrii de partid.

După prezentarea oaspeţilor, Petre Mureşan a declarat că la Convenţia din 23 martie, organizaţia Satu Mare va fi reprezentată de 99 de delegaţi.

În luarea de cuvânt Gheorghe Tinel a declarat că o susţine în acest scrutin intern pe Elena Udrea deoarece „în primul rând a demonstrat un comportament politic normal. În al doilea rând deoarece este un alt tip de lider politic, are feeling. În al treilea rând pentru că face parte dintr-o generaţie care poate da vieţii politice un nou trend. Victor Ponta a zis o chestie interesantă acum trei săptămâni când Elena Udrea s-a hotărât să candideze la preşedinţia PDL şi anume că Elena Udrea este un Traian Băsescu în fustă, însă eu cred că Elena Udrea este garantul că tot ceea ce am câştigat până acum, râmâne o zestre a PDL”.

Lucian Bode este de părere că „pe măsură ce se va înainta în susţinerea moţiunii „Noul PDL. O nouă Românie”, ni se vor alătura mulţi colegi. În cuvântul meu aş dori să vă vorbesc despre un moment important şi anume, momentul de acum, momentul adevărului, momentul de răscruce pentru PDL. Suntem în faţa celei mai importante convenţii din ultimii 12 ani. Eu cred că acum convenţia, cea din 23 martie, trebuie să fie convenţia relansării PDL. Nu putem uita ce a făcut Boc pentru Ardeal. Un PDL unit şi relansat după convenţia din 23 martie, va putea lua puterea de la USL”.

În luarea de cuvânt Elena Udrea a subliniat câteva dintre principalele cauze care au dus la slăbirea PDL şi ulterior la rezultatele slabe de la alegerile locale şi generale de anul trecut. „PDL trebuie să revină la gloria pe care a avut-o în ultimii 10 ani când a câştigat tot. Am avut cele mai importante funcţii în stat. E adevărat că am trecut printr-o perioadă grea. Ultimele două serii de alegeri ne-au adus scoruri slabe. Când eşti la putere mulţi se lipesc de tine. Când eşti în opoziţie, te cureţi, rămâi doar cu nucleul dur al partidului, cu cei care ştiu să lupte. Nu trebuie să ne ascundem. Partidul nostru a pierdut un milion de voturi între cele două alegeri şi iar am ajuns în faţa unei convenţii. În acest moment PDL are nevoie de forţă, de oameni care să-i dea energie. Nu contează cine a greşit sau cât de mult a greşit până acum, contează doar cine poate să-i dea un nou impuls, o nouă energie. Un partid care a avut atâta glorie nu poate să se plafoneze atât de uşor. Important e să ai convingerea că a-i făcut lucrurile cu bună-credinţă şi să poţi să te uiţi în ochii oamenilor. Eu propun ca PDL să se întoarcă în stradă, în mijlocul oamenilor pentru ca oamenii să înţeleagă cât de găunoasă, mincinoasă, împovărătoare este guvernarea USL. Trebuie să le arătăm câte lucruri bune s-au întâmplat sub guvernarea PDL. Cât de mult s-a construit. Eu cred că avem toate şansele să recâştigăm electoratul”.

Totodată, Udrea a adus şi câteva acuze actualei conduceri a PDL susţinând că „în momentul de faţă în PDL nu se mai comunică. Nimeni nu mai stă de vorbă cu oamenii. Nu mai există dialog între membrii de la nivel local respectiv între cei de la nivel local şi central. Trebuie să vorbim cu baza partidului. Partidul înseamnă mai mult decât un loc unde se întâlnesc oamenii cu interese. PDL are istorie. Noi formăm o familie. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să începem să vorbim. Să discutăm cu toţi cei care doresc să pună umărul la reconstrucţia partidului. Oamenii cu suflet, cei care se bat în teritoriu şi care au câştigat bătălii importante trebuie întrebaţi. Trebuie să avem o politică a resursei umane corectă. Îmi amintesc că atunci când am ajuns la guvernare nu ştiam de unde să luăm oamenii pentru a-i promova. Ne-am trezit că am promovat oameni neloiali care apoi ne-au părăsit. Au venit şi au plecat. A venit momentul maturizării în societatea românească, pentru asta avem însă nevoie de o clasă politică onestă. Avem un program de guvernare paralel cu cel al USL, unul realist şi nu vorbe”.

Elena Udrea a mai vorbit despre importanţa agriculturii şi a sprijinirii micilor producători dar şi despre nevoia de a-i ajuta pe tineri pentru a reveni în mediul rural. „De asemenea, trebuie să fim atenţi la oamenii care nu pot să-şi asigure traiul de fiecare zi. Trebuie să susţinem implicarea cât mai mare a bisericii în viaţa socială. Propun întoarcerea PDL la guvernare, sau după alegerile din 2016 sau înainte dar ca parteneri egali. Nu voi accepta niciodată ca PDL să intre la guvernare prin uşa din spate”.

Apoi a luat cuvântul şi Radu Giurcă, fostul subprefect al judeţului Satu Mare care a fost puţin mai critic la adresa organizaţiei din care face parte. „Aici ne-am executat unii pe alţii ani de zile. Îţi trebuie ani şi ani pentru a aduce un om în partid şi doar o clipă pentru a-l executa. În schimb alte partide au reuşit să strângă rândurile şi să lupte împreună. Şi mai vreau să vă spun un aspect. Am candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Am adunat cu chiu, cu vai 23.000 de voturi însă biserica, după ce am cedat puterea, că am cedat-o pur şi simplu celor de la USL, a trecut de partea cealaltă. Ei sunt întotdeauna cu cei de la putere”, a declarat Giurcă.

Consilierul judeţean PDL Alexandru Panea s-a arătat critic la adresa politicii de la centru al partidului: „Nu ne-aţi spus niciun cuvânt cu privire la viitoarea relaţie dintre centru şi organizaţiile judeţene. Ce aţi făcut la nivel central? Mă scuzaţi … o clică. Meritocraţia era egală cu zero. Spre exemplu, Satu Mare a fost judeţul interimatelor. Lăsaţi-ne să ne facem treaba. Credeţi-mă şi noi la Satu Mare avem oameni valoroşi care doresc să vadă Bucureştiul”.

La finalul întâlnirii Elena Udrea a declarat că la Convenţia din 23 martie, fiecare delegat va putea vota aşa cum crede de cuvinţă după ce a cântărit toate moţiunile depuse pentru scrutinul intern. „Va fi cea mai democratică alegere iar din 24 martie va trebui să punem umărul la reconstrucţia partidului. Trebuie să rămânem uniţi deoarece doar aşa vom putea reprezenta o opoziţie reală la actuala guvernare USL”, a declarat Elena Udrea.

3 Comentarii la "Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea în faţa democrat-liberalilor sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.