Alexandra Başa este noul arhitect şef al municipiului Satu Mare

Alexandra-Basacoica-primaria-sm
În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 27 februarie, edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi viceprimarul Marcela Papici au prezentat noua echipă de lucru de la nivelul primăriei, alcătuită dintr-un arhitect şef şi trei ingineri. Noul arhitect şef al municipiului Satu Mare este Alexandra Başa.

Alături de primar şi viceprimar la conferinţa de presă au participat consilierul local din partea UDMR, Maskulik Csaba, noul arhitect şef respectiv cei trei ingineri care vor face parte din noua echipă.

Potrivit celor declarate de Dorel Coica „am reuşit să-i conving să se angajeze la primărie cu toate că meseriile lor sunt căutate şi foarte bine plătite în mediul privat”. Astfel, în urma concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, Alexandra Başa este noul arhitect şef al municipiului Satu Mare. Başa a absolvit Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca dar a urmat şi cursuri postuniversitare în administraţie publică şi urbanism.

Din noua echipă mai fac parte inginerii: Daniel Horotan, absolvent al Facultăţii de Construcţii din Cluj-Napoca şi care are o experienţă de un an şi jumătate la o firmă din Cluj, Felician Mihalca, cu o experienţă de 20 de ani în mediul privat şi doi ani la o companie multinaţională şi inginerul constructor Gheorghe Florin Bud, cu o experienţă de doi ani.

„Ştiu că e mult mai tentant să lucrezi în mediul privat, mai ales din punct de vedere financiar însă Satu Mare are nevoie de asemenea specialişti. O să lărgim paleta de proiecte europene, în perioada 2014-2020 vom avea mai mulţi bani europeni de atras. Desigur, mă gândesc aici şi la zona metropolitană”, a declarat Dorel Coica.

3 Comentarii la "Alexandra Başa este noul arhitect şef al municipiului Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.