Valentin Breban a fost exclus din PD-L Satu Mare

breban

Fostul prim-vicepreşedinte al PD-L şi director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, Valentin Breban, a fost exclus din partid. Anunţul a fost făcut public astăzi, 26 februarie, de către secretarul general al PD-L Satu Mare, Sorin Ghilea, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul formaţiunii politice.

Pentru a motiva măsura luată, Ghilea a declarat că „Valentin Breban a fost exclus din PD-L pentru activitatea desfăşurată în precampanie şi în campania electorală în folosul altui partid. Domnul Breban nu mai face parte din PD-L. Acesta a făcut campanie unei anumite formaţiuni politice iar acum a ajuns într-un al treilea partid. Valentin Breban este la PSD în momentul de faţă”.

Întrebat cu privire la acest aspect, Breban a recunoscut că a fost exclus din PD-L „dar acest lucru s-a întâmplat în urmă cu vreo lună de zile. În momentul de faţă nu sunt membru în nici un alt partid politic”.

Potrivit unor surse demne de încredere, Breban s-a implicat în punerea pe picioare şi consolidarea Partidului Forţa Civică (FC). Acesta a fost văzut frecventând sediul filialei sătmărene a FC cu toate că nu recunoscu-se niciodată acest lucru.

În altă ordine de idei, Ghilea s-a referit şi la sancţiunile aplicate celor patru primari ai PD-L care, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în urmă cu câteva săptămâni şi-au manifestat intenţia de a se alătură echipei PNL pentru a susţine proiectele USL. Potrivit liderului PD-L, cei patru edili au fost destituiţi din funcţia de preşedinte al organizaţiilor locale în care îşi desfăşurau activitatea. „Cei patru primari au declarat că nu ei au fost cei care au făcut acele angajamente ci alte persoane prezente la acea conferinţă de presă. În urma analizei acestei situaţii s-a decis destituirea acestora din funcţia de preşedinte al organizaţiilor locale în care îşi desfăşurau activitatea. În consecinţă a fost numită o comisie alcătuită din membrii BPJ care va numi preşedinţi interimari la nivelul acelor organizaţii”.

Vă reamintim că la conferinţa de presă care a avut loc la sediul PNL din Satu Mare, alături de deputatul Ovidiu Silaghi şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef au mai participat şi primarii PD-L: Simion Ardelean (Homoroade), Marinel Rotaru (Santău), Cosmin Varga (Pişcolt), Ioan Tătar (Bixad) şi primarul PP-DD Marius Roca din Căuaş.

2 Comentarii la "Valentin Breban a fost exclus din PD-L Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.