O sătmăreacă a câştigat o tabără de vară organizată de NASA

Buzgau_Miriam

Miriam Buzgău, elevă în clasa a X-a A de la Liceul Teoretic German „Johann Etttinger” Satu Mare a căştigat premiul special al juriului – participare în tabăra de vară de la centrul educaţional NASA – Kennedy Space Center 2013, premiu care valoreaza aproximativ 3.000 de euro, ca urmare a participării la concursul de proiecte organizat de TechSchool şi UPS.

Tech School organizează competiţia pe trei arii ale tehnologiei: programare, robotică şi astronomie. La concurs au participat 569 de proiecte ale elevilor din toată ţara, care şi-au înscris pe platforma TechSchool.ro ideile despre cum pot schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor prin tehnologie. Ei au concurat pentru patru premii, trei dintre acestea constând în implementarea propriilor proiecte, premiul special fiind participarea în tabăra de vară pentru elevi organizată de NASA. Miriam a participat la concurs cu proiectul „Planetariu 2000”.

Iata ce spune Miriam despre proiectul ei: „Eu locuiesc în Satu Mare unde nu există planetariu – numai în oraşele apropiate (Baia Mare, Cluj-Napoca) există. Ştiind că nu numai în Satu Mare ci şi în locuri mai izolate, de exemplu, la sate mai mici în munţi nu există, m-am gândit la un planetariu mobil. „Planetariu 2000” este o camionetă care este dotată cu un planetariu 3D, locuri de şezut, machete de planete, hărţi şi cărţi despre cosmos. Camioneta ar putea face turul ţării pentru a educa şi copiii care nu au acces la asa ceva”.

 

 

2 Comentarii la "O sătmăreacă a câştigat o tabără de vară organizată de NASA"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.