Expoziţie de animale şi plante exotice la Muzeul Judeţean Satu Mare

expozitie-animale1expozitie-animale2expozitie-animale3 expozitie-animale4 expozitie-animale5 expozitie-animale6 expozitie-animale7 expozitie-animale8 expozitie-animale9 expozitie-animale10
Broasca de copac cu ochi roşii, călugăriţa africană, miriapodul uriaş african, pitonul de Burma sau tarantula mâncătoare de păsări, sunt doar câteva dintre speciile de animale exotice expuse la Muzeul Judeţean Satu Mare. Cei interesaţi de lumea acestor necuvântătoare sunt aşteptaţi începând de astăzi, 18 februarie şi până pe 17 martie, să treacă pragul sălii de expoziţie a muzeului.

Organizatorii vă propun un periplu în lumea fascinantă a şerpilor, şopârlelor, amfibienilor, arahnidelor dar şi a plantelor carnivore care sunt în premieră expuse la Satu Mare. Expoziţia cuprinde 25 de specii de animale şi zece specii de plante. Potrivit colecţionarului, Dani Purcaru din Baia Mare, acest hobby este destul de costisitor. „Atât speciile de animale ca şi plantelele carnivore, le-am cumpărat de la alţi colecţionari. Spre exemplu, pitonul de Burma m-a costat 120 de euro, caimanul 140 de euro. Înainte de a veni la Satu Mare, am expus la Baia Mare, iar de aici, undeva pe la mijlocul lunii martie, ne vom duce la Carei”, a declarat Dani Purcaru.

“Vedetele” expoziţiei provin din zone exotice precum pădurile tropicale din Tanzania, savanele africane sau deşerturile asiatice din Pakistan pâna în India. Vizitatorul va fi purtat într-un univers extraordinar unde va putea descoperi modul de viaţă al acestor animale înfricoşătoare pentru unii, dar deosebit de fascinante pentru alţii.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic în intervalul orar 09.00-17.00, iar preţul unui bilet de intrare este de 3 lei pentru copii şi 5 lei pentru adulţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.