Senatorul Valer Marian solicită demiterea directorului Muzeului Judeţean, Liviu Marta

liviu-marta-satu-mare
La finalul prezentării de astăzi, 15 februarie, a cărţii dedicate lui Avram Iancu, senatorul Valer Marian a solicitat demiterea directorului Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta.
Parlamentarul sătmărean s-a arătat deranjat de faptul că acesta l-ar fi numit „ultranaţionalist şi extremist” după conferinţa de presă organizată pe data de 10 februarie, la sediul USL din Satu Mare. Valer Marian a cerut conducerii Consiliului Judeţean, reprezentat în sala filarmonicii de vicepreşedintele Mircea Govor, demiterea lui Marta. Senatorul i-a cerut lui Liviu Marta să urce pe scenă şi să-i explice de ce l-a numit „ultranaţionalist şi extremist”. Cu toate că în urmă cu doar câteva clipe Liviu Marta mai era în loja filarmonicii, acesta a părăsit sala.

„M-a deranjat că după acea conferinţă de presă, un român, întâmplător directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, a afirmat la adresa mea că aş fi ultranaţionalist şi extremist. Haideţi la microfon şi spuneţi-mi de ce sunt ultranaţionalist şi extremist, cetăţene Marta? Dacă sunteţi în sală. Dacă nu, profităm de prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, reprezentată prin vicepreşedintele Mircea Govor, în subordinea căruia se află Muzeul Judeţean. Solicit să puneţi în fruntea acestui muzeu un om care să se ridice, măcar la jumătate din talia intelectuală a foştilor directori Doru Radosav şi Viorel Ciubotă”, a declarat senatorul Valer Marian.

4 Comentarii la "Senatorul Valer Marian solicită demiterea directorului Muzeului Judeţean, Liviu Marta"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.