Două decenii de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Satu Mare


Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a sărbătorit astăzi, 4 decembrie, două decenii de la înfiinţare. Evenimentul festiv a avut loc cu începere de la ora 14.00, în sala de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare.

La eveniment au participat foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi ai CJ din toate mandatele de la înfiinţarea acestei instituţii dar şi consilireri judeţeni, secretarii CJ şi angajaţi ai acestei instituţii. Totodată, au fost prezenţi şi arhiereul vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Iustin Sigheteanului, senatorul social-democrat şi candidatul USL pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul 1 Senat, Valer Marian, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii şi candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, Ovidiu Silaghi şi deputatul Gheorghe Ciocan.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României după care a fost invitat în scenă actualul preşedinte al CJ Satu Mare, Adrian Ştef pentru ai premia pe foştii preşedinţi, vicepreşedinţi respectiv secretari ai judeţului. „Frământările din perioada de după Revoluţia din 1989 au întârziat mult înţiinţarea CJ Satu Mare. Dacă la început nu avea nicio instituţie în subordine, în prezent are 18 instituţii de care trebuie să aibă grijă”, a declarat Ştef.

În cadrul festivităţii au fost premiaţi: ministrul Ovidiu Silaghi, parlamentarii sătmăreni, foştii preşedinţi, vicepreşedinţi, consilieri judeţeni şi secretari ai judeţului. Totodată, Adrian Ştef a oferit premii şi instituţiilor de presă mulţumindu-le pe această cale pentru buna colaborare.

În decursul celor două decenii de existenţă, în fruntea CJ s-au aflat un număr de şase preşedinţi, Adrian Ştef fiind cel de-al şaptelea şef al acestei instituţii. Este vorba despre: Ioan Chiş, Anamaria Biriş, Gheorghe Miclăuş, Ştefan Szabo, Gheoghe Ciocan şi Csehi Arpad.

Un Comentariu la "Două decenii de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.