A avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional „Ioan Slavici”


Astăzi, 3 decembrie, a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional Ioan Slavici. Evenimentul s-a desfăşurat cu începere de la ora 12.30.
La recepţia lucrărilor au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, cei doi viceprimari, dr. Radu Roca respectiv Mrcela Papici, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman, consilierul judeţen, acad. dr. Virgil Enătescu, preşedintrele Asociaţiei de părinţi de la nivelul Colegiului Naţional „Ioan Slavici”, Mircea Ardelean respectiv dascăli şi elevi ai unităţii de învăţământ.

În luarea de cuvânt de după tăierea panglicii ianaugurale, primarul Dorel Coica a declarat că se arată mulţumit de nivelul lucrărilor efectuate şi că „sunt bucuros că le putem oferi elevilor standardele optime pentru studiu”.

Proiectul face parte din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a acestuia este de 8.011.239,19 lei din care 5.439.494,30 lei reprezintă sumele nerambursabile. În cadrul proiectului a avut loc reabilitarea şi modernizarea capitală a celor două clădiri, A şi B respectiv a sălii de sport. De asemenea, colegiul a fost dotat cu echipamente IT şi materiale didactice moderne având rolul de a eficientiza calitatea actului de învăţământ.

Trăgând linie se poate spune că Colegiul Naţional „Ioan Slavici” a fost reabilitat pe o suprafaţă de 7.431,02 mp şi a fost dotat cu 110 calculatoare, două servere, două notebook-uri şi şase switch-uri. Totodată, din acest moment colegiul dispune de echipamente interactive de predare şi evaluare precum, un sistem de evaluare electronic, două pachete de prezentare interactive formate din tablă interactivă şi videoproiector respectiv un laborator fonetic digital.

De asemenea, laboratoarele au fost dotate cu două microscoape binoculare, două microscoape trinoculare, cinci truse geometrice, cinci alimentatoare, cinci ampermetre, cinci voltmetre, 20 de hărţi, 50 de softuri (matematică, fizică, chimie, biologie, engleză, franceză) şi mobilier modern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.