Ziua Naţională a României sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare


Marea Unire a fost sărbătorită astăzi, 1 Decembrie, aşa cum se cuvine la Satu Mare. Prefectura, Consiliul Judeţean (CJ) şi Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ au organizat în acest an cele mai ample şi mai spectaculoase manifestări dedicate Zilei Naţionale a Românie la care au participat sute de sătmăreni.
Depunerile de coroane şi jerbe de flori au început la ora 09.30, la bustul lui Mihai Viteazul de pe Aleea Târnavei. Apoi au urmat depuneri de coroane la busturile lui Corneliu Coposu, I. C. Brătianu şi Iuliu Maniu. Despre însemnătatea zile de 1 Decembrie, a vorbit istoricul Viorel Câmpean după care oficialităţile au depus jerbe de flori la busturile marilor înaintaşi.
Momentul principal al zilei de astăzi s-a desfăşurat la statuia lui Vasile Lucaciu din Piaţa Libertăţii. Înainte de momentul depunerii coroanelor la statuia celui care şi-a adus din plin aportul la înfăptuirea Marii Uniri, a avut loc şi o scurtă slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi. După slujbă, prefectul Eugeniu Avram a dat citire mesajului primului ministru al României, Victor Ponta cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Despre semnificaţia istorică a Marii Uniri a vorbit profesorul dr. Ioan Cârjă de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
După aceste momente au urmat depunerile de coroane din partea instituţiilor, ai asociaţiilor şi principalelor formaţiuni politice din Satu Mare.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare după care participanţii la manifestări au încins Hora Unirii în faţa Hotelului Dacia.

Un Comentariu la "Ziua Naţională a României sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare"