“Până când voi fi eu preşedintele Consiliului Judeţean, Ziua Naţională va fi sărbătorită aşa cum se cuvine”


„Până când voi fi eu preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare. De asemenea, mai vreau să fac un anunţ. Toţi cei care doresc să arboreze la case sau pe balcoanele blocurilor Drapelul, sunt aşteptaţi să vină la CJ pentru a le înmâna acest simbol naţional. Am cumpărat din banii mei 200 de drapele pe care doresc să le înmânez tuturor celor care doresc să le arboreze. Vreau ca de acum încolo, Ziua Naţională a României dar şi celelalte zile care au o simbolistică legată de istoria poporului român să fie cinstite şi sărbătorite aşa cum se cuvine în judeţul nostru”.

Declaraţia a fost făcută astăzi, 22 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă de către preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef. Şeful CJ a făcut referire şi la semnificaţia arborării imensului Tricolor pe faţada Palatului Administrativ spunând că „acest lucru este un vis mai vechi de-al meu. Nu este un afront la adresa cetăţenilor de etnie maghiară. Spun asta având în vedere comentariile de tot felul care au apărut şi continuă să apară mai ales în mediul virtual cu privire la arborarea Tricolorului românesc. Trebuie să înţelegem că toţi suntem cetăţenii acestei ţări şi nu vreau ca acestui gest să i se dea alte interpretări. Arborarea Tricolorului pe faţada Palatului Administrativ denotă un profund simţământ patriotic”, a mai declarat Ştef.

Potrivit interlocutorului, în ziua de 1 Decembrie, în Piaţa 25 Octombrie vor fi împărţite 2.000 de cocarde şi tot atâtea steguleţe cu Tricolorul românesc.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Adrian Ştef a făcut referire şi la marcarea, pe 4 decembrie, a două decenii de la înfiinţarea CJ Satu Mare. „Vom invita toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi consilierii judeţeni din 1992 încoace” a declarat Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.