Firmele de deszăpezire sunt pregătite pentru întâmpinarea iernii


„Poate să vină zăpada. Urilitajele de deszăpezire sunt pregătite pentru întâmpinarea iernii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, după ce împreună cu vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor au inspectat astăzi, 22 noiembrie, cele patru baze principale de deszăpezire din judeţul Satu Mare.

Este vorba despre bazele din Călineşti-Oaş care deserveşte zona Oaşului, cea din Odoreu ai cărei angajaţi se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor judeţene din zona municipiului Satu Mare, apoi baza de la Acâş şi cea de la Tăşnad.

Potrivit celor declarate de Adrian Ştef, la cele patru baze principale de deszăpezire se mai adaugă şi alte şase baze secundare. „Fiecare bază principală de deszăpezire este dotată cu utilaje adecvate. Este vorba despre autospeciale, autogredere, încărcătoare frontale şi buldoexcavatoare. De asemenea, fiecare bază principală dispune de 500 tone de material antiderapant iar cele secundare de câte 100 de tone fiecare. Materialul antiderapant constă într-un amestec de nisip şi NaCl (sare de bucătărie), ultrima într-un procent de 30%”, a declarat Ştef.

În zonele Oaş, Acâş şi Satu Mare, deszăpezirea va fi asiguarată de Tehnic Asist iar în zona Carei-Tăşnad de o firmă din Suplacu de Barcău, şi anume SC Săgeata Prod SRL.

Adrian Ştef a declarat că cea mai importantă bază este cea de la Odoreu care deserveşte un tronson de 240 km de drum judeţean. Baza din Călineşti deserveşte 110 km de drum judeţean, cea din Acâş 178 km iar baza din Tăşnad aproximativ 200 km de drum judeţean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.