Atmosferă electrizantă la mitingul USL din Negreşti-Oaş

Câteva mii de persoane au participat astăzi, 17 noiembrie, la mitingul USL organizat în capitala Ţării Oaşului, având drept scop susţinerea candidaţilor Uniunii Social Liberale la alegerile parlamentare din acest an. Liderii USL au fost primiţi cu urale şi aplauze de către cei prezenţi. Mitingul a avut loc, cu începere de la ora 16.00, în parcul din centrul oraşului Negreşti-Oaş.
La eveniment au fost prezenţi premierul României, Victor Ponta, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, secretarul executiv al PSD, Liviu Dragnea, ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, senatorul social-democrat şi candidatul USL pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1 Senat, Valer Marian, deputatul PSD, Gheorghe Ciocan, candidatul USL în Colegiul 1 Oaş, pentru Camera Deputaţilor, Nicolae Bura, candidatul USL în Colegiul 2 Senat, acad. dr. Virgil Enătescu, candidatul USL în Colegiul 3, Octavian Petric, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca, edilul-şef al oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, o serie de lideri USL, primari şi viceprimari ai Uniunii Social Liberale din întreg judeţul dar şi membri şi simpatizanţi ai USL.

În luarea de cuvânt, primarul Fedorca a subliniat faptul că Ţara Oaşului este o zonă care merită să fie reprezentată cu cinste şi onoare în Parlamentul Românirei. „Nicolae Bura este un om de valoare care va prelua şi va rezolva problemele oşenilor acolo în Parlamentul ţării. Este unul dintre cei mai longevivi primari, având în vedere că a condus destinele acestui oraş timp de patru mandate, perioadă în care Negreştiul s-a dezvoltat extrem de mult. De asemenea, avem nevoie de domnul Valer Marian în viitorul Senat al României. Este un om de o valoare deosebită care a demonstrat şi până în prezent că este alături de oşeni şi de Ţara Oaşului”.

Nicolae Bura a declarat că „oşenii au ştiut şi ştiu întotdeauna ceea ce vor şi nu îşi apleacă urechea la promisiunile care oricum nu au şanse de izbândă. Vă chem alături de noi, vă rog să ne votaţi pe 9 decembrie, deoarece „România puternică” nu poate fi construită fără Ţara Oaşului”.

Senatorul PSD, Valer Marian, a declarat că „prezenţa liderilor USL la acest miting ne conferă încredere. În momentul în care nimeni nu credea că putem câştiga funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare şi pe cea de primar al municipiului, reşedinţă de judeţ, domniile lor au venit alături de noi şi ne-au insuflat încredere. Şi astfel am izbândit. Sunt încredinţat că 9 decembrie vom sărbătorii victoria USL iar parlamentarii votaţi de dumneavoastră vor putea să lucreze pentru judeţ şi pentru Ţara Oaşului, acolo în legislativul ţării”.

„Aşa cum mă uit la dumneavoastră pot ă fiu încredinţat că vom câştiga în Ţara Oaşului iar domnul Nicolae Bura va fi deputatul dumneavoastră. Vorbim despre un domn care a demonstrat prin fapte şi nu prin vorbe că este un om de cuvânt, şi poate face multe”, a declarat prim-ministrul României, Victor Ponta.

Aceleaşi îndemnuri de încredere în echipa USL din judeţul Satu Mare au fost transmise şi prin mesajele preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, al ministrului Agriculturii, Daniel Constantin şi al secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

În cadrul conferinţei de presă organizate după mitingul din Negreşti, liderii USL au declarat că se duc înapoi în capitală încredinţaţi că Uniunea Social Liberală va câştiga alegerile parlamentare din 9 decembrie. „Se pare că la dumneavoastră, USL nu are contracandidaţi. Sunt încredinţat că în judeţul Satu Mare vom obţine un scor bun la alegeri. Pentru noi, fiecare parlamentar este important. Despre Andreea Paul nu am ce să spun prea multe. Aroganţa ei, îi enervează pe mulţi”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Ovidiu Silaghi şi dacă acesta va face parte şi din viitorul Guvern al României, premierul a declarat că „sunt mulţumit de activitatea dumnealui. În ceea ce priveşte noul Guvern, acesta va avea o altă structură, mult mai adecvată”.

Făcând încă odată referire la mitingul de susţinere a candidaţilor USL desfăşurat în Negreşti-Oaş, Ponta a declarat că „la Negreşti-Oaş a fost cea mai incisivă atmosferă. S-a demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie că, USL este pe val şi acest lucru se simte şi în atitudinea candidaţilor noştri. Sunt sigur că vom învinge dar greul vine după aceea”.

 

5 Comentarii la "Atmosferă electrizantă la mitingul USL din Negreşti-Oaş"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.