Drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregyhaza o prioritate pentru ministrul Silaghi


Definitivarea acordului pentru construirea drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregyhaza a fost tema întâlnirii de astăzi, 16 noiembrie, dintre ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi şi secretarul de stat din cadrul instituţiei omoloage din Ungaria, Volner Pal.

În cadrul conferinţei de presă organizate după întâlnirea oficialităţilor din Satu Mare cu delegaţia ungară, ministrul Silaghi împreună cu secretarul de stat Volner Pal au susţinut o conferinţă de presă în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. La întâlnirea cu presa cei doi oficiali au declarat că în urma definitivării infrastructurii trasfrontaliere dintre cele două state, se vor deschide alte puncte de trecere a frontierei pe lângă cele 12 deja existente.

Potrivit ministrului Silaghi, construirea drumului expres va duce la dezvoltarea economică a acestei regiuni. Silaghi a făcut referire la dezvoltarea regiunii de frontieră dintre Ungaria şi Austria, după punerea la punct a infrastructurii rutiere din zona respectivă, subliniind că acest lucru trebuie să constituie un model pentru zona de graniţă româno-ungară.

Ovidiu Silaghi a mai declarat că licitaţia pentru realizarea şoselei de centură a municipiului Satu Mare, care va face parte integrantă din drumul expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregyhaza, va avea loc la sfârşitul acestui an. „Porţiunea dintre Satu Mare şi Baia Mare este deja proiectată. Cu domnul ministru, secretar de stat Volnrer Pal, am convenit să constituim o comisie mixtă din care să facă parte reprezentanţii ai maimultor ministere, care urmează să stabilească traseul drumului, în special pe teritoriul Ungariei unde va trece printr-o zonă natural protejată. Eu consider că este extrem de important faptul că am căzut de acord asupra necesităţii construirii acestui drum şi că finanţarea acestuia trebuie asigurată din fonduri europene”, a declarat ministrul Silaghi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.