UDMR Satu Mare şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare


În prezenţa preşedintelui de la nivel naţional al UDMR, Kelemen Hunor, organizaţia judeţeană a formaţiunii politice şi-a lansat astăzi, 6 noiembrie, candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Evenimentul a avut loc la Hotel „Astoria” cu începere de la ora 13.00.

Alături de candidaţii la parlamentare, au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Arpad, fostul preşedinte al organizaţiei judeţene al UDMR Satu Mare, fostul primar al Sătmarului, Iuliu Ilyes dar şi numeroşi primari şi viceprimari din judeţ respectiv consilieri locali şi judeţeni din partea formaţiunii politice.

În luarea de cuvânt, preşedintele organizaţiei judeţene al UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, a mulţumit deputatului Varga Attila şi senatorului Tiberiu Gunthner pentru activitatea depusă în Parlamentul României după care a vorbit despre noua echipă de candidaţi caracterizând-o ca pe una „plină de energie şi alcătuită din profesionişti care până acum şi-au demonstrat priceperea atât la nivelul administraţiei publice locale şi în Parlamentul României cât şi în mediul privat”.

Apoi, Pataki Csaba a făcut o scurtă prezentare a fiecărui candidat în parte subliniind că „la alegerile locale din 10 iunie, UDMR Satu Mare a obţinut cel mai bun scor electoral din întreaga sa istorie. Sunt încredinţat că acest rezultat poate fi obţinut şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Avem o echipă alcătuită din profesionişti, dornică să lucreze pentru comunitate”.

Au mai luat cuvântul Csehi Arpad dar şi fostul viceprimar Kereskenyi Gabor. Cei doi au pus accent în discursul lor pe necesitatea ca maghiari să iasă la vot în număr cât mai mare şi să-i voteze pe candidaţii propuşi de organizaţie.
Potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, formaţiunea politică pe care o conduce are candidaţi în 452 de colegii din întreaga ţară, deoarece „experienţa noastră arată că, cu toate că într-un colegiu oarecare adunăm puţine voturi, însumate pot duce la un rezultat bun”. Apoi Kelemen s-a axat pe câteva puncte din programul lor electoral subliniind necesitatea menţinerii cotei unice de 16% în 2013 şi reducerea acesteia cu două procente în 2014. Totodată, liderul UDMR a vorbit şi despre importanţa atragerii de fonduri europene însă pentru care România are nevoie de o strategie foarte bine pusă la punct în vederea obţinerii unor sume cât mai mari în exerciţiul bugetar european 2014-2020.

În cele şapte Colegii, organizaţia judeţeană a UDMR Satu Mare trimite în luptă următorii candidaţi: în Colegiul 1 la Camera Deputaţilor candidează Kovacs Zoltan Attila, în Colegiul 2, Szasz Piroska, în Colegiul 3, Balogh Sandor, în Colegiul 4, Erdei D. Istvan iar în Colegiul 5, Kereskenyi Gabor. Pentru Senat, în Colegiul 1 candidează Maskulik Csaba iar în Colegiul 2, Pataki Csaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.