Aproape 40 de tone de zahăr confiscate de poliţişti în urma perchezițiilor


Tone de zahăr, mii de litri de alcool, ţigări şi zeci de tone de materie primă pentru fabricat alcool au fost descoperite în urma percheziţiilor efectuate de poliţiştii sălăjeni, în trei judeţe.
Poliţiştii sălăjeni, sprijiniţi de colegii lor din judeţele Satu Mare şi Maramureş, au descins la data de 1 noiembrie la domiciliile unor persoane suspectate că aduc din Ucraina şi introduc în ţară, prin contrabandă, produse suspuse accizării, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor vamale.

Poliţiştii au desfăşurat 26 de percheziţii în Zalău, Mal şi Hurez (judeţul Sălaj), Drăguşani, Halmeu, Iojib şi Satu Mare (judeţul Satu Mare), Crăciuneşti, Ocna Şugatag, Seini, Breb şi Ilba (judeţul Maramureş), de la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor fiind ridicate, în vederea confiscării: 7.600 kg zahăr, 20.000 kg zahăr semiprocesat, 4.000 litri ulei, 960 kg orez, 1.210 pachete de ţigări de provenienţă Ucraina, 6.050 litri alcool produs din zahăr, 30.000 litri materie primă din zahăr pentru fabricat alcool şi sume de bani (32.014 lei şi 1.935 Euro).
În fapt, B.D., 28 ani, şi B.I., 29 ani, din Zalău, se deplasau în Ucraina de unde achiziţionau diverse cantităţi de zahăr, ulei, orez şi motorină, pe care nu le declarau organelor vamale. La întoarcerea în ţară, în baza unor discuţii prealabile purtate cu persoane din judeţul Maramureş, mai cumpărau acelaşi gen de produse (intrate în ţară tot prin contrabandă) şi le transportau în Zalău, de unde le revindeau (en-gros) către diferiţi clienţi.

O altă filieră acţiona pe relaţia Ucraina – Satu Mare. S.B., 38 ani, S.M., 42 ani, şi C.I., 51 ani, B.B., 31 ani, P.D.D., 45 ani, introduceau în ţară zahăr de contrabandă pe care-l vindeau direct către şase persoane fizice din localităţile Mal şi Hurez, care-l foloseau pentru producerea de alcool, aceştia nefiind înregistraţi ca şi producători la organele vamale.
Prin sustragerea de la plata accizelor, a taxelor vamale şi a TVA s-a creat un prejudiciu estimat la 400.000 de lei.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de 21 de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

4 Comentarii la "Aproape 40 de tone de zahăr confiscate de poliţişti în urma perchezițiilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.