Consilerii locali doresc stoparea „agresiunii blocurilor” în zonele rezidenţiale


Şedinţa de astăzi, 25 octombrie, a Consiliului Local Satu Mare a decurs extrem de operativ. Cu toate că pe ordinea de zi au fost trecute nu mai puţin de 26 de puncte, consilierii au venit cu lecţia învăţată la şedinţa din plen, analizând în prealabil proiectele de hotărâre la nivelul comisiilor de specialitate.

Doar unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a lăsat loc unor dezbateri mai mult, s-au mai puţin aprinse. Este vorba despre proiectul de hotărâre cu privire la construirea unei clădiri de locuit cu 30 apartamente P+1+M, pe strada Liviu Rebreanu, nr. 103 din municipiul Satu Mare. La şedinţă a participat şi reprezentantul investitorului, Bogdan Suciu.

În ceea ce priveşte “împânzirea” zonelor rezidenţiale, cu blocuri, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica şi-a manifestat de la bun început dezacordul. “Nu sunt de accord cu construirea de blocuri în zonele rezidenţiale. Nu putem să distrugem vieţile unor oameni doar pentru că se doreşte construirea unor blocuri. Puteţi construe dacă vreţi, 70.000 de blocuri, dar în alte zone”, a declarat Coica.

Nits Janos, preşedintele Comisiei de urbanisma declarat că “Trebuie să oprim, într-un fel sau altul, agresiunea blocurilor în grădinile oamenilor. De aceea, planul de urbanism ce urmează să fie aprobat la începutul anului următor trebuie să fie extreme de bine pus la punct”.

Reprezentantul investitorului, Bogdan Suciu, enervat la culme de argumentele consilierilor a declarat că “cea mai mare greşeală a noastră a fost când am hotărât să venim la Satu Mare. Noi am investit 330.000 euro aici. Cum doriţi să vă dezvoltaţi oraşul dacă îi respingeţi pe marii investitori. Domnul Nits este un inginer, dar nu specialist în domeniu astfel încât nu este în măsură să emită ipoteze. Ascultaţi şi dumneavoastră de specialiştii în arhitectură din alte oraşe”.

Văzând că situaţia se înfierbântează, primarul Coica l-a rugat pe Bogdan Suciu să-i ceară public scuze consilierului Nits care, este un profesionist şi “nu degeaba ocupă funcţia de preşedinte al Comisiei de urbanism”.

În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost amânat, însă dr. Dorel Coica i-a invitat pe reprezentanţii investorului la o întâlnire pentru a găsi o soluţie în această problemă.

În altă ordine de idei, consilierii au votat pentru amenajarea unui patinoar în Piaţa 25 Octombrie, dar au amânat proiectul de hotărâre privind aprobarea acordării în folosinţă gratuită Clubului Sportiv “ADEP” Satu Mare, a imobilului situat în cartierul Micro 17.

4 Comentarii la "Consilerii locali doresc stoparea „agresiunii blocurilor” în zonele rezidenţiale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.