A lucrat ca șef de echipă și maistru, fără ca sporurile să-i fie trecute în cartea de muncă

După ce a lucrat aproape zece ani de zile ca șef de echipă și maistru la SC Samobil SA Satu Mare, Aurel Costin susține că sporurile aferente gradului, nu au fost trecute în cartea sa de muncă. ”În cartea de muncă apare numai salariul de bază pentru meseria de tâmplar. Păi dacă așa stă treaba, am muncit pe degeaba aproape zece ani de zile”, spune Costin.

A bătut la ușile instituțiilor tangente cu problema sa, însă în cazul în care nu a fost amânat, i s-au cerut tot felul de documente care să ateste că într-adevăr a fost încadrat ca șef de echipă și maistru la unitatea respectivă. ”Pe data de 11 octombrie, am fost la Casa Județeană de Pensii, unde mi s-a spus că în cazul în care le voi prezenta o adeverință din care să reiasă că am fost încadrat în acele funcții atunci problema mea s-ar putea rezolva”, a declarat Aurel Costin. În disperare de acuză a s-a înscris și la audiențele de astăzi, 24 octombrie, susținute de președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef. Șeful CJ a promis că va lua legătura cu cei de al CJP în idea de a găsi o soluție la problema cu care se confruntă Aurel Costin.

Dumitru Dzițac se plânge că vărul său, Ioan Bonea, deși suferă de mai multe boli, dosarul acestuia a fost respins în mai multe rânduri de către Comisia pentru evaluarea persoanelor cu handicap. ”Își administrează insulină de 4-5 ori pe zi dar suferă și de probleme cardiace. Pe deasupra are și picioarele umflate. L-au respins pentru că poate l-au văzut așa mai sărac. Dacă trebuie mă duc și până la București numai să știu că i se rezolvă problema”, spune Dzițac.
Ștef a declarat că va lua legătura cu specialiștii din cadrul comisiei de evaluare pentru a găsi o soluție în această problemă.

3 Comentarii la "A lucrat ca șef de echipă și maistru, fără ca sporurile să-i fie trecute în cartea de muncă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.