Cei mai căutați infractori sătmăreni

Tâlhari, hoți, traficanți de droguri, evazioniști sau cei care care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației sunt doar câteva exemple din bogata ”faună” a celor care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în urma unor condamnări definitive emise de magistrații sătmăreni însă, până la această oră polițiștii nu au reușit să dea de urmele lor.

Spre exemplu, fostul ofițer de poliție, Ion Puți se sustrage de ani de zile executării pedepsei de 5 ani și 6 luni la care a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de aderare și sprijinire a unui grup infracțional în vederea săvârșirii de contrabandă. În cursul anului 2006, în calitatea sa de ofițer de poliție, acesta a obținut diverse sume de bani, sprijinind introducerea ilegala în țară a 540 de baxuri de țigări peste frontiera de stat cu Ucraina. Ofițerul de politie Ion Puți a avut un rol major în organizarea activităților de contrabandă. Din ancheta efectuată la vremea respectivă reiese că acesta a evitat să planifice echipaje de control în zona de frontieră și să anunțe autoritățile vamale în vederea confiscării țigărilor, dar a și dirijat și coordonat activitățile de contrabandă. Prejudiciul produs în urma activității infracționale al acestuia și a grupului pe acre îl coordona se ridică la suma de 8,34 miliarde lui vechi, constând în contravaloarea țigărilor sustrase de la controlul vamal și neconfiscate.

Un alt infractor extrem de periculos este și Petru Arcan din Republica Moldova, care este căutat de polițiștii sătmăreni pentru omor. Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă însă tânărul de 35 de ani a dispărut fără urmă.

De asemenea, Benvenuto Cosimo este căutat de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare la 5 ani de închisoare cu executare. Sătmăreanul Vasile Mihăiță Codre, în vârstă de 32 de ani, este căutat pentru evaziune fiscală. Acesta posedă un mandat de arest preventiv emis de Judecătoria Satu Mare.

Din bogata ”faună” a infractorilor căutați de oamenii legii din Satu Mare nu lipsesc nici tâlharii. Astfel, Mircea Condor se sustrage de la executarea unei pedepse de 7,6 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Eduard Boldan posedă un mandat de arestare preventivă pentru trafic de droguri iar pe numele lui Ioan Cristinel Buzgo din Certeze, instanța a emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 10 ani pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.

2 Comentarii la "Cei mai căutați infractori sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.