A început Sathmarer Bierfest 2012 (galerie foto)


Astăzi, 13 octombrie, a fost dat startul oficial al ediţiei din acest an al Sathmarer Bierfest. Evenimentul la care au participat şi oficialităţile locale dar şi mulţi sătmăreni, a avut loc la ora 11.00, în faţa Hotelului „Dana II”, în Centrul Vechi al Sătmarului.

La deschiderea oficială a evenimentului au participat oficialităţile locale şi judeţene precum: senatorul social-democrat, Valer Marian, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, viceprimarul, dr. Radu Roca, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi dar şi reprezentanţi ai UDMR şi PD-L Satu Mare, candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Primul butoi de bere a fost deschis de primarul municipiului Satu Mare după două lovituri de ciocan. Cel care a băut prima halbă de bere a fost viceprimarul, dr. Radu Roca, urmat de primar dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef. De asemenea, au fost serviţi şi senatorul Valer Marian, ministrul Ovidiu Silaghi şi prefectul, dr. Eugeniu Avram.

După momentul festiv a urmat defilarea. Carul încărcat cu butoaie de bere, urmat de oficialităţi şi formaţiile de muzică şi dansuri care mai apoi au urcat pe scena amplasată în cortul de la Hotel „Dana I” de pe strada Careiului, a pornit în jurul Parcului Central, după care a urmat Bulevardul I.C. Brătianu, strada 1 Decembrie 1918, iar apoi coloana a revenit în faţa Hotelului „Dana II”.

Petrecerea propriu-zisă are loc în cortul de la „Dana I”. La început au urcat pe scenă formaţiile de muzică populară. În cortul de pe Careiului au venit şi primarul Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca, pentru a degusta berea servită la mese.

Amfitrionul Sathmarer Bierfest 2012, este Ricky Dandel.

Vă reamintim că, pentru acest festival organizatorii au pregătit 20.000 litri de bere şi 2.000 kg de cârnaţi.

Evenimentul este organizat de Zirmer Bud, Primăria municipiului Satu Mare şi CJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.