20.000 litri de bere în acest week-end la ”Sathmarer Bierfest”


20.000 litri de bere și două tone de cârnați îi așteaptă pe sătmăreni al cea de-a doua ediție a serbării berii după modelul bavarez ”Sathmarer Bierfest 2012”. Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 octombrie, în cortul festiv al Hotelului ”Dana I”, de pe strada Careiului, nr. 128.

Ediția din acest an al acestei serbări a fost și tema conferinței de presă de astăzi, 9 octombrie, organizate în sala de ședințe a Consiliului Local (CL) Satu Mare. La întâlnirea cu ziariștii au participat președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, primarul și viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica și dr. Radu Roca, omul de faceri sătmărean Vasile Bud, Radu Bud, dar și reprezentanți ai Asociației Economice Germano – Române pentru regiunea de Nord-Vest respectiv ai Forumului Democrat German (FDG) din România, filiala Satu Mare.

Evenimentul este organizat de Asociația Economică Germano – Române, FDG, SC Zirmer Bud SRL, CJ și Primăria municipiului Satu Mare. Potrivit organizatorilor, se dorește ca și ediția din acest an să atragă reprezentanții firmelor, organizațiilor și instituțiilor sătmărene și cât mai mulți cetățeni ai județului, la o petrecere cu muzică și bere, cu distracție și voie bună. Obiectivele acestui eveniment sunt de a cunoaște și a promova cultura germană și muzica de petrecere de calitate, de a gusta bere și cârnăciori bavarezi produși în Germania și de a promova valorile culturale și economia Sătmarului.

Evenimentul se va desfășura din 12 până în 14 octombrie, în cortul festiv al Hotelului ”Dana I”. Potrivit organizatorilor atmosfera de în cortul imens va fi asigurată de formația ”Wolayersee Echo” o trupă specializată în muzica tradițională a petrecerilor germane. Programul festiv va fi moderat de Ricky Dandel și include muzică de fanfară,dansuri specifice germane și nu numai, jocuri, tombolă și în încheiere vor fi focuri de artificii. De asemenea, la eveniment sunt invitate fanfarele din Foieni, Căpleni, Cămin și Beltiug.

Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 11.00, vor avea loc în Centrul Vechi deschiderea primului butoi de bere și defilarea a aproximativ 350 de participanți, dansatori și membri ai fanfarelor.

Meniul oferit de organizatori va include cârnăciori care se servesc cu slată de cartofi și covrigi specifici bavarezi, precum și multă bere germană.

Organizatorii vor pune la dispoziție și spații de joacă pentru cei mici. Totodată, firmele interesate, instituțiile, organizațiile din județ pot să își rezerve din timp mese pentru angajați sau colaboratori până pe data de 10 octombrie. Pentru mai multe informații, cei interesați sunt rugați să acceseze site-ul www.drwsm.ro.

În continuare vă prezentăm programul evenimentului:

Vineri, 12 octombrie:

18.00-24.00: Seara întreprinzătorilor – Cort Hotel ”Dana I”
21.00: Tombola

Sâmbătă, 13 octombrie:

11.00-12.30: Deschiderea primului butoi de bere – Hotel ”Dana II”
Defilare – Centrul Vechi
12.30-24.00: Program festiv – cort Hotel ”Dana I”
21.00: Tombola

Duminică, 14 octombrie:

09.00-10.00: liturghie ecumenică – cort ”Dana I”
10.00-12.00: Mic dejun bavarez – cort Hotel ”Dana I”
12.00-24.00: Program festiv – cort Hotel ”Dana I”
21.00: Tombola
22.00: Foc de artificii.

9 Comentarii la "20.000 litri de bere în acest week-end la ”Sathmarer Bierfest”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.