Nu se mai amenajează noi locuri de parcare în Piața 25 Octombrie

Membrii Comisiei pentru Siguranța Traficului au respins în ședința de astăzi, 3 octombrie, solicitarea Consiliului Județean Satu Mare cu privire la amenajarea unor locuri de parcare în Piața 25 Octombrie pentru mașinile instituțiilor ce își au sediul în Palatul Administrativ, respectiv pentru angajații acestora. Luarea unei decizii în acest sens a fost amânată în mai multe rânduri însă astăzi, comisia a hotărât că nu este necesară amenajarea unor noi locuri de parcare pe platou.

În urma analizei cu privire la numărul de mașini care ar urma să fie parcate în acel loc s-a ajuns la concluzia că, CJ are 84 de mașini iar la nivelul celorlalte instituții din cadrul Palatului Administrativ mai sunt 94 de autoturisme. În ședința din 19 septembrie, Papici a declarat că pentru a amenaja noi locuri de parcare ar fi necesară mutarea ghivecelor din beton și astfel, s-ar câștiga spațiu. Însă, în urma unei analize efectuate în teren, viceprimarul a revenit în ședința de astăzi asupra propunerii anterioare spunând că, CJ nu are nevoie de mai multe locuri de parcare și astfel, solicitarea nu își mai are sensul.

Potrivit celor declarate de Papici ”eu am mers în zonă câteva dimineți la rând să văd care este situația în teren. Vreau să vă spun că în Piața 25 Octombrie, la ora 08.15 dimineața, atunci când se consideră că toți cei care aveau de venit la serviciu sunt deja prezenți, nu sunt ocupate decât 90% dintre locurile de parcare iar pe B-dul Transilvania, aproximativ 60%. În concluzie, crearea unor noi locuri de parcare prin mutarea acelor jardiniere cu 5 metri mai la stânga, pentru a putea parca încă un rând de mașini, nu se justifică. Eu consider că, CJ are suficiente locuri de parcare”.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a adus vorba și despre montarea acelor stâlpișori în Piața Libertății. Cu toate că sunt inestetici, așa cum o recunoaște chiar și viceprimarul Papici, aceasta spune că ”sunt utili. Acești stâlpișori au fost puși pentru ca lumea să se obișnuiască să selecteze banda în timp util. În momentul în care toți participanții la circulație se vor obișnui să selecteze banda în timp util aceștia vor fi scoși. Stâlpișorii au fost montați provizoriu și sunt prinși cu doar un șurub”.

Totodată, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Satu Mare cere sprijin privind reglementarea modului de acces precum şi repartizarea unui spaţiu de parcare pentru autovehiculele instituţiei, în zona situată în spatele Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. Însă acest punct de pe ordinea de zi a fost amânat pentru ședința următoare.

4 Comentarii la "Nu se mai amenajează noi locuri de parcare în Piața 25 Octombrie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.