Sorin Ghilea este noul președinte al organizației municipale al PD-L Satu Mare


Anunțul a fost făcut astăzi, 21 septembrie, de președintele organizației județene al PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul partidului. La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți și noul președinte al organizației municipale, Sorin Ghilea respectiv cei doi prim-vicepreședinți, Sergiu Băbășan și Valentin Mureșan.

”În urmă cu o săptămână am decis să trecem la o analiză serioasă a fiecărei organizații locale și am constatat că rezultatele obținute de noi la scrutinul din 10 iunie 2012, au fost bune dacă nu luăm în calcul cele de la municipiul Satu Mare unde rezultatele am fost sub așteptări. În urma acestei analize, am dizolvat Biroul Permanent Local (BPL) Satu Mare și am început procedura pentru stabilirea unei noi conduceri”, a declarat Ardelean.

Potrivit interlocutorului ședința de alegeri a avut loc aseară (seara zilei de 20 septembrie) și prin vot secret a fost aleasă noua conducere al organizației municipale a PD-L Satu Mare. Astfel, Sorin Ghilea va îndeplini funcția de președinte interimar până la organizarea scrutinului intern care, cel mai probabil va avea loc după alegerile parlamentare.

Președintele organizației municipale este secondat de doi prim-vicepreședinți și anume Sergiu Băbășan și Valentin Mureșan. Cu privire la cooptarea fostului candidat al PRM Satu Mare la alegerile locale din 10 iunie, Ardelean a declarat că ”am avut în vedere că domnul Băbășan a reușit să obțină într-un timp de o lună și jumătate, 2.300 de voturi bătându-l chiar și pe candidatul nostru la Primărie”.

În luarea de cuvânt noul președinte al organizației municipale a declarat că este membru în PD din 2006 iar în decursul anilor a îndeplinit diferite funcții în partid însă ”în primăvara lui 2011 am ales să demisionez. În ultima săptămână am purtat o serie de discuții cu membrii vechi dar și cu cei noi din PD-L și am decis să revin. În noua construcție mizăm pe oameni care sunt capabili să transmită mesajele noastre. Dorim să alcătuim o construcție politică puternică cu care să ne prezentăm în alegerile locale din 2016. În noua echipă avem avocați, întreprinzători și medici”.

Fostul lider al PRM Satu Mare a declarat că după alegerile din 10 iunie a făcut, împreună cu echipa sa o analiză a rezultatelor obținute de partidul în culorile căruia a candidat dar și a celorlalte partide. ”Am văzut că scorul obținut de mine a fost mai bun decât cel al partidului. Analizând rezultatele obținute de celelalte partide am constatat că la PD-L, spre exemplu, situația stă tocmai invers. Partidul a obținut un scor mult mai bun decât candidatul la Primărie. Mai mult decât atât, studiind statutul PD-L am citit că acest partid își propune reformarea statului român. Asta îmi doresc și eu. Astfel că, am ales această formațiune politică”. Întrebat dacă s-a gândit la o nouă candidatură la Primăria municipiului Satu Mare în 2016, Băbăşan a declarat că în cazul în care partidul îi va cere acest lucru va accepta candidatura.

În luarea de cuvânt Valentin Mureşan a declarat că este în PD din 1998, iar din 2002, de când s-a mutat la Satu Mare, a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte în BPL Satu Mare.

7 Comentarii la "Sorin Ghilea este noul președinte al organizației municipale al PD-L Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.