Inspectorul Mircea Ioanaș, acuzat de conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză pe Mircea Ioanaș, inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare de conflict de interese faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 din Codul Penal al României, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a avizat la data de 17 august 2011, un acord în cadrul Proiectului ”Reabilitare și Modernizare Cămin Cultural cu Sală Multifuncțională în localitatea Tătărăști” care a produs un folos material soției acestuia, Ligia Ioanaș, verificator tehnic atestat în cadrul proiectului elaborat de SC Sigma Proiect SA, la care aceasta a deținut funcția de administrator și la care deține, în prezent, funcția de cenzor.

ANI a constatat încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților precum și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în urma procedurilor de evaluare efectuate în cursul anului trecut. Cu privire la cele constatate, Mircea Ioanaș a fost informat pe data de 16 noiembrie, 2011. În aceeași situație se află și directorul coordonator în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcții Sud-Vest Oltenia, Marcel Marcea și inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, Adrian Emilian Ibănescu.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul www.integritate.eu, în perioada 11 ianuarie 2011 – 4 ianuarie 2012, Mircea Ioanaș a deținut funcția de inspector în cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Satu Mare.

Un Comentariu la "Inspectorul Mircea Ioanaș, acuzat de conflict de interese"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.