Ziua Pompierilor a fost sărbătorită și la Satu Mare (galerie foto)


 

O mașină a luat foc astăzi, 13 septembrie, în plin centrul orașului în fața Catedralei romano-catolice din Satu Mare. O persoană a rămas încarcerată fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a scoate victima dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. Nu vă speriați! A fost vorba doar despre o demonstrație oferită de pompierii sătmăreni trecătorilor cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Partea oficială a sărbătorii dar și demonstrațiile specifice au avut loc în centrul orașului, în fața Catedralei romano-catolice. La eveniment au participat prefectul și subprefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram respectiv Cristian Sasu, cei doi viceprimari ai municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca și Marcela Papici, reprezentanții instituțiilor aflate sub coordonarea Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și mulți sătmăreni care au venit să urmărească demonstrațiile pompierilor.

Ceremonia oficială a început cu intonarea Imnului de Stat al României după care s-a dat citire mesajelor inspectorului șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Marcel-Sorin Lucaciu, a ministrului Administrației și Internelor, Mircea Dușa și a primarului municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, transmis celor prezenți de către viceprimarul Radu Roca.

Apoi au fost premiați echipajele care au obținut rezultate deosebite la concursurile organizate la nivelul structurilor MAI.

Punctul de atracție al sărbătorii gustat din plin de către cei prezenți a constat în demonstrațiile pregătite de copiii de la Cercul ”Prietenii pompierilor” dar și de pompierii profesioniști din Satu Mare, Carei și Negrești Oaș.

Un Comentariu la "Ziua Pompierilor a fost sărbătorită și la Satu Mare (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.