Claudiu Ardelean a fost validat în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare

Biroul Permanent Naţional al PD-L a validat în şedinţa de astăzi, 10 septembrie, propunerea Biroului Permanent Judeţean (BPJ) Satu Mare în ceea ce priveşte numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a partidului pe Claudiu Ardelean. Anunţul oficial a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PD-L Satu Mare.

Claudiu Ardelean a fost însoţit de primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean şi de Petre Mureşan, fostul candidat în 2008 pentru Senat al democrat-liberalilor sătmăreni. „În cele aproximativ trei săptămâni de când deputatul Ioan Holdiş a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului am avut o serie de dezbateri dintre care ultima chiar în această sală (sala de şedinţe a PD-L Satu Mare) în cadrul căreia am fost propus pentru funcţia de preşedinte al partidului. Din cei 22 de membrii ai BPJ prezenţi, mi-au dat votul 20, dar au fost şi două abţineri. În şedinţa de astăzi (10 septembrie), BPN a validat ceea ce au votat membrii BPJ. Astfel, începând de astăzi sunt preşedintele interimar al PD-L Satu Mare până la organizarea alegerilor interne. Însă, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla doar după alegerile parlamentare”,a declarat Claudiu Ardelean.

Noul preşedinte a mai spus că unul dintre obiectivele sale se referă „la facerea unei opoziţii constructive. Ce înseamnă acest lucru? Ne propunem să susţinem proiectele care vor avea eficienţă şi un impact pozitiv asupra judeţului Satu Mare precum şi acolo unde proiectele nu îndeplinesc standardele de cost sau nu vin în sprijinul cetăţenilor acestui judeţ, ne vom opune”.

De asemenea, Ardelean a declarat că, în scurt timp PD-L Satu Mare va stabili candidaţii pentru cele cinci colegii pentru Camera Deputaţilor şi cele două colegii pentru Senat. În ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte, Ioan Holdiş, Ardelean a declarat că acesta nu a plecat din partid ci este în continuare deputatul partidului.

Din viitoarea construcţie politică a PD-L Satu Mare, pe lângă foştii membrii ai BPJ mai fac parte şi cei patru primari ai partidului aleşi în scrutinul din 10 iunie şi „am solicitat ajutorul şi unor persoane care au avut rezultate bune la alegerile anterioare, precum Petre Mureşan”,a declarat Ardelean.

La rândul său, fostul candidat la Senat în 2008, Petre Mureşan, a salutat validarea lui Claudiu Ardelean în funcţia de preşedinte precizând totodată că „cu această validare partidul a ajuns pe mâini bune. Cu toate că de doi ani de zile nu am mai făcut politică am ales să revin deoarece consider că noua conducere va fi capabilă să obţină rezultate bune”. Întrebat cu privire la o eventuală candidatură a sa la Parlamentarele din această iarnă, Mureşan a declarat că „este încă prematur să ne pronunţăm dar dacă partidul nu găseşte pe altcineva mai bun decât mine atunci voi candida”.

Mai trebuie spus că PD-L Satu Mare are doi primvicepreşedinţi şi anume pe Samuil Ţânţaş şi pe Ioan Astalîş, fostul viceprimar al oraşului Tăşnad. Caludiu Ardelean s-a născut pe data de 2 august 1974, este căsătorit şi are doi copii. Este licenţiat al Facultăţii de Drept (1999) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca şi a mai multor studii postuniversitare. În perioada 16.10.2000-01.11.2002 a fost executor bancar la SC Reconversie şi Valorificări Active SA. Apoi, în intervalul 01.11.2002-17.10.2005, a îndeplinit funcţia de consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare. În perioada 17.10.2005-01.03.2008, a fost director la SC CDE R Interex SA (Satu Mare) iar din 01.07.2008 este consilier local. Între 01.08.2008 şi până pe 01.02.2011 a fost consilier juridic în cadrul CJ Satu Mare iar din februarie 2011 şi până pe 1 februarie 2012 a îndeplinit funcţia de administrator public la CJ Satu Mare. Din 1 februarie a.c. şi până în prezent este director al Serviciului Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Satu Mare.

6 Comentarii la "Claudiu Ardelean a fost validat în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.