Claudiu Ardelean – noul președinte al PD-L Satu Mare

„În şedinţa de miercuri (5 septembrie) a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), Claudiu Ardelean a fost propus şi votat în unanimitate ca preşedinte al organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare. Urmează ca votul nostru să fie validat de Biroul Permanent Naţional (BPN) a partidului”. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui PD-L, Beniamin Kira.

Căutarea unui nou lider care să ia în mâini cârma democrat-liberalismului sătmărean a născut în ultimele săptămâni o serie de divergenţe consumate în bună parte în spatele uşilor închise. Lupta pentru putere în PD-L Satu Mare s-a declanşat imediat după demisia (potrivit unora chiar cu câteva luni înainte de anunţul demisiei) deputatului Ioan Holdiş. Acesta a renunţat la şefia partidului pe 16 august anunţându-şi decizia în cadrul unei conferinţe de presă organizate în cursul aceleiaşi zile.

Vă reamintim că, într-o declaraţie făcută ziarului nostru, pe data de 17 august, liderul PD-L Satu Mare, Beniamin Kira a precizat că, atât el cât şi o bună parte a membrilor organizaţiei judeţene mizează pe o echipă tânără. „În prezent suntem în tot felul de discuţii dar mizăm pe o echipă tânără. Dacă ar fi să dau nume eu cred în calităţile de lider a unuia ca Petre Mureşan sau Claudiu Ardelean, în spatele cărora am fi noi toţi ceilalţi”, a declarat la vremea respectivă Beniamin Kira.

Potrivit acestuia „după alegerea făcută de BPJ cred în sfârşit că vom avea un preşedinte pe cel puţin 10 ani. Din 2000 şi până în prezent am avut şase preşedinţi de organizaţie. Nu mai rămâne decât ca BPN să ia act de propunerea noastră şi să valideze această alegere. Vreau să vă spun că am decis ca să alegem în acest mod preşedintele deoarece timpul rămas până la alegerile parlamentare este foarte scurt şi convocarea unui congres judeţean ne-ar lua cel puţin două luni ceea ce nu ne putem permite în condiţiile actuale. De altfel, statutul partidului nostru permite ca în cazul în care preşedintele îşi depune demisia, noul lider să fie ales de către BPJ”, a declarat Kira.

Claudiu Ardelean a confirmat cele declarate de Beniamin Kira în ceea ce priveşte propunerea şi alegerea sa de către BPJ în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PD-L Satu Mare însă cu o mică remarcă referitoare la numărul de membrii care i-au acordat încrederea. „Din cei 22 de membrii prezenţi la şedinţa de miercuri a BPJ, 20 au votat pentru dar s-au înregistrat şi două abţineri în ceea ce priveşte alegerea mea în funcţia de preşedinte interimar al partidului. Voi îndeplini această funcţie până când Consiliul de Coordonare Judeţean va organiza alegerile pentru noua conducere a partidului, ce va avea loc cel mai probabil după alegerile parlamentare”, a declarat Ardelean. Potrivit interlocutorului, şedinţa BPN va avea loc luni, 10 septembrie „însă nu ştiu cu siguranţă dacă validarea mea în funcţia de preşedinte interimar este pe ordinea de zi a şedinţei de luni a BPN”.

Claudiu Ardelean a refuzat să vorbească despre obiectivele sale în noua funcţie spunând doar că toate demersurile pe care le va avea în noua poziţie vor sluji interesele sătmărenilor şi ale judeţului. „Veţi afla totul după validarea mea în funcţia de preşedinte. Vă voi pune la dispoziţie întregul meu CV, atât cel politic cât şi cel profesional. De asemenea, după validare vă voi vorbi şi despre obiectivele mele dar toate demersurile pe care le voi întreprinde vor sluji interesele sătmărenilor şi ale judeţului”, a declarat Ardelean.

3 Comentarii la "Claudiu Ardelean – noul președinte al PD-L Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.