Scandal în Micro 16 din cauza demolării a patru garaje(foto+video)

httpv://youtu.be/OWmhonIwmZU

Potrivit dispoziției primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, semnată în data de 10 august 2012, patru garaje de pe Aleea Universului din Micro 16 au fost dărâmate în cursul dimineții de astăzi, 5 septembrie. Măsura luată de Primărie a iscat nemulțumirea chiriașilor. Oamenii spun că au acționat Primăria în judecată pentru măsura luată.

Întrebați dacă au mașini în garajele respective aceștia au răspuns afirmativ însă la deschiderea acestora autoturismele lipseau. Oamenii motivau lipsa mașinilor prin faptul că soțul (sau soția) au plecat azi dimineață la muncă cu mașinile. Potrivit celor declarate de consilierul din cadrul Primăriei, Dan Băbuț ”aceste garaje nu au autorizație motiv pentru care trebuie demolate iar dispoziția primarului trebuie dusă la îndeplinire. Inițial, în acest loc de pe Universului erau un număr de opt garaje. În urma somațiilor patru chiriași s-au conformat și le-au demolat dar ceilalți patru nu înțeleg cu nici un chip că aceste module de garaje trebuie desființate. I-am somat de două ori până acum dar ei au rupt somațiile de pe ușile garajelor. Deci ei știu despre ce este vorba deoarece au fost în mai multe rânduri în audiență la domnul primar. Mai trebuie spus că aceste construcții nu au autorizație”.

Băbuț spune că există un proiect pentru o parcare în acel loc iar garajele construite ilegal pe acele suprafețe trebuie demolate. Văzând că după toate explicațiile date, oamenii le stau în cale muncitorilor de la Florisal însărcinați cu demolarea garajelor, Dan Băbuț a cerut ajutorul Poliției Comunitare.

Supărat pe măsura luată de către Primărie, unul dintre chiriași a intrat cu mașina în garaj crezând că astfel va reuși să oprească demolarea. Însă după ce i s-a explicat că nimeni nu garantează pentru mașina sa în condițiile în care se opune demolării, acesta s-a văzut nevoit să scoată mașina din garaj. Mai mult decât atât, văzând muncitorii care se pregăteau cu tubul de oxigen și cu butelia de aragaz pentru a tăia plăcile de metal din care sunt construite garajele, omul a amenințat că dă foc buteliei în cazul în care se apucă de lucru.

12 Comentarii la "Scandal în Micro 16 din cauza demolării a patru garaje(foto+video)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.