UPDATE2: O femeie a fost violată și apoi ucisă cu bestialitate la Medieşu Aurit (un suspect reţinut)

 


Maria Magdalena Dano, o femeie de 50 de ani,  din Medieşu Aurit, a fost violată iar apoi ucisă cu sânge rece în noaptea de sâmbătă, 1 spre duminică, 2 septembrie. Cadavrul acesteia a fost găsită într-una din pivniţele cetăţii astăzi, 2 septembrie, în jurul orei 12.00. Femeia era mamă a şase copii, dintre care cel mai mic are doar 7 ani.

Sărbătoarea medieşenilor este umbrită de o tragedie care a pus pe jar întreaga comunitate. Din primele cercetări rezultă că aseară (sâmbătă seara) femeia a fost văzută împreună cu un bărbat de aproximativ 47-48 de ani. Potrivit vânzătorului de la una din tarabe rezultă că aseară bărbatul i-a cumpărat femeii un lănţişor dar şi alte obiecte cu intenţia de a se apropia de aceasta, după care s-au îndreptat spre poarta de intrarea a cetăţii.

Ce s-a întâmplat mai târziu? Nimeni nu ştie cu exactitate. Cert este că azi, în jurul orei 12.00, cadavrul femeii a fost găsită de un bărbat care a văzut un corp căzut în pivniţa aflată în partea stângă a intrării în cetate. Speriat acesta a alergat la bufetul aflat vis-a-vis de cetate pentru a-i spune vânzătoarei că o persoană se simte rău şi are nevoie de ajutor. Potrivit patronului localului, Constantin Lantoş „bărbatul a alergat la noi deoarece nu ştia că femeia este moartă. El credea că aceasta se simte rău. M-am dus la faţa locului şi am văzut că este vorba despre o femeie care avea pe umărul drept un bolovan iar faţa plină de sânge. La nivelul corpului avea mai multe vânătăi şi parţial era dezbrăcată. Mi-am dat seama că este moartă şi am sunat la 112”, a declarat Constantin Lantoş.

Din primele cercetări reiese că femeia a fost ucisă în cursul nopţii, în jurul orei 12.00. Se pare că criminalul mai întâi a violat-o după care a ucis-o lovind-o cu un bolovan în cap.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă alcătuită din criminalişti, procuror dar şi adjunctul-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Florentin Vlad.

UPDATE1:

Cadavrul femeii a fost ridicat de la faţa locului la ora 16.30. Corpul neînsufleţit al acesteia va fi depus la morga Spitalului Judeţean Satu Mare.

Romii din comună erau puşi pe harţă. Supăraţi că nu au voie să vadă cadavrul femeii au încercat să oprească maşina pompelor funebre la ieşirea pe poarta cetăţii. În cele din urmă, Florentin Vlad a convenit cu aparţinătorii femeii ucise pentru a se întâlni peste o oră la spital unde vor avea posibilitatea să vadă victima.

Din surse neoficiale am aflat că în acest moment oamenii legii au doi suspecţi. Este vorba despre doi tineri, unul din Medieşu Aurit iar cel de-al doilea din Dumbrava. Potrivit unor martori se pare că aseară femeia a consumat alcool împreună cu unul dintre cei doi suspecţi după care tânărul din Dumbrava i-ar fi cumpărat mai multe lucruri cu scopul de a o ademeni în cetate. Se pare că femeia nu s-a dus de bună voie ci a fost dusă cu forţa de cei doi tineri. Cu toate că nimeni nu recunoaşte că ar fi văzut ceva, unii spun că ar fi auzit cum azi noapte femeia striga după ajutor.

UPDATE2

Unul dintre cei doi suspecți în cazul crimei de la Medieșu Aurit a fost identificat și reținut de către oamenii legii.

Potrivit unor surse demne de încredere din rândul celor care investighează omorul de la Medieșu Aurit am aflat că tânărul reținut era angajat la stația de gaz din localitate. Aceleași surse confirmă că inițial a fost vorba într-adevăr de doi suspecți dar se pare că doar unul dintre tineri ar fi ucis-o pe femeie, celălalt nefiind prezent la fața locului în momentul comiterii crimei.

Potrivit informațiilor obținute (pe surse) reiese că tânărul reținut locuia în Dumbrava dar își avea domiciliul stabil în Turț.

Un Comentariu la "UPDATE2: O femeie a fost violată și apoi ucisă cu bestialitate la Medieşu Aurit (un suspect reţinut)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.