Artă, vestimentaţie şi o mare de culori, marca D’Anartis


Bolerourile, rochiile, costumele de baie, tricourile pictate dar şi numeroasele accesorii vestimentare, creaţii ce poartă amprenta unei arte nonconformiste puţin prezentă dar cu atât mai mult gustată în oraşul de pe cele două maluri ale Someşului, vin să aducă un plus de culoare şi un design mai aparte în ceea ce priveşte creaţiile gândite, lucrate şi finisate până la ultimul amănunt de două doamne, mamă şi fiică … Ana şi Dana Cristeanu. Obiectele vestimentare pe care vi le supunem atenţiei sunt unicate, lucrate cu mâna şi cu multă dăruire şi pasiune.

Tot cu multă dăruire şi pasiune dar … şi cu multă răbdare (observându-mi poate stângăcia în a înţelege fascinanta lume a creatorilor de modă) îmi povesteşte Dana Cristeanu despre creaţiile ei şi a mamei sale în cele câteva minute în care am poposit în magazinul de pe b-dul I.C. Brătianu nr. 11. E un spaţiu mic însă plin de culoare ce te călăuzeşte pe căile unei arte moderne însă cu o puternică încărcătură, să-i spunem „retro” (deşi poate cuvântul nu e tocmai potrivit) având în vedere modul în care aceste obiecte vestimentare sunt create. „Sunt creaţii nonconformiste care ies din tipare scoţând în evidenţă feminitatea”, se destăinuie Dana Cristeanu. Şi, de ce să nu o recunoaştem (?), amalgamul de culori inteligent (şi cu gust) îmbinate impresionează într-un mod plăcut retina privitorului. Chiar şi pe a unuia neavizat în cărările întortocheate ale modei.

La început croşetase doar pentru ea. Însă cu timpul hainele viu colorate au atras atenţia celor din jur care i-au cerut să creeze şi pentru ei dar mai mult decât atât au îndemnat-o să-şi fructifice talentul cu care a fost dăruită. Astfel, luându-şi inima în dinţi, la începutul acestui an (2012), mai precis pe 6 februarie, şi-a deschis un mic magazin, D’Anartis, în centrul oraşului. Talentul şi nu în ultimul rând creaţiile sale fac ca tot mai multe persoane să pătrundă în lumea artistică a ei şi a mamei sale. „Aceste obiecte vestimentare sunt creaţii unice făcute din fire sintetice, de acril, poliester şi bumbac. Folosesc culori ţipătoare pe care încerc să le îmbin pentru a crea o oarecare armonie. De fapt, oricărui obiect vestimentar i se poate adăuga un mic „artificiu” care să îl scoată în evidenţă. Care să îl facă unicat. Spre exemplu, un simplu tricou poate fi pictat. Pentru acest lucru eu folosesc vopsea textilă”, povesteşte creatoarea.

Şi aşa cum se întâmplă adesea, talentul nu poate să rămână ascuns în singurătatea unei camere unde cele două creatoare „dau viaţă” firelor subţiri, viu colorate cu ajutorul acelor de croşetat mânuite cu un talent aparte.

În decembrie 2011, iar apoi, pe 8 martie 2012, şi-au expus cele mai noi creaţii în cadrul a două parade de modă, organizate la Oradea. Şi cum nici oraşul de pe Someş nu putea fi lipsit de explozia de culoare ce iradiază din fiecare obiect vestimentar creat cu atâta dăruire de cele două doamne, în vara acestui an, pe 9 august, au organizat la The Score Bistro din Satu Mare, o nouă paradă de modă. Reacţiile nu au întârziat să apară reuşind să ţină auditoriul cu sufletul la gură.

Şi, pentru a nu mai lungi vorba deoarece cuvintele, oricât de bine ar fi ele meşteşugite nu pot înlocui cu niciun chip imaginea şi marea de culori ce impresionează în mod plăcut privitorii, nu putem decât să vă îndemnăm să nu treceţi nepăsători pe lângă magazinul de pe b-dul I.C. Brătianu, nr. 11. Opriţi-vă pentru o clipă şi lăsaţi-vă răsfăţaţi de frumuseţea creaţiilor vestimentare ce poartă marca D’Anartis.

4 Comentarii la "Artă, vestimentaţie şi o mare de culori, marca D’Anartis"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.