Consilierii au hotărât înființarea a trei compartimente noi în cadrul CJ Satu Mare


Începând de astăzi, 27 august, Consiliul Județean (CJ) Satu Mare are un nou membru. Este vorba despre Vasile Ciocan. Acesta a depus jurământul în cadrul ședinței de astăzi a forului legislativ al județului Satu Mare. Ciocan îl înlocuiește în funcție pe Nicolae Bura care a demisionat, preluând funcția de consilier în cadrul aparatului de lucru al Consiliului Județean (CJ). După ce noul consilier a depus jurământul s-a trecut la discutarea punctelor de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi a CJ Satu Mare.

În ședința de astăzi, consilierii au hotărât înfiinţarea a trei noi compartimente în cadrul CJ. Este vorba despre ”Compartimentul de marketing judeţean”, ce va avea doi consilieri, ”Compartimentul de management al asistenţei medicale” ce va funcționa cu trei consilieri şi un consilier juridic și ”Compartimentul turism, promovarea mediului de afaceri şi activităţi culturale” în cadrul căruia vor lucra patru consilieri şi un inspector de specialitate. Pentru a justifica înființarea acestor compartimente, președintele CJ, Adrian Ștef a declarat că în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu oamenii de afaceri și reprezentanți ai ambasadelor, a fost întrebat în mai multe rânduri dacă în cadrul CJ este cineva care se ocupă de mediul de afaceri. ”Eu cred că înființarea acestor compartimente este extrem de importantă pentru promovarea și dezvoltarea județului Satu Mare”, a declarat Ștef. În consecință, în urma acestor modificări numărul funcţiilor publice din cadrul administraţiei judeţene va creşte de la 117 la 124.

Tot în cadrul ședinței ordinare de astăzi, aleșii județului au hotărât construirea un nou pod peste pârâul Turț. Necesitatea acestei investiţii a apărut în timpul realizării lucrărilor de modernizare a drumului judeţean DJ 109L (ce leagă orașul Negrești-Oaș de comuna Turț) când s-a constatat faptul că podul existent de la km 29+031, nu asigură condițiile minime de siguranță a circulației.

În baza studiilor efectuate de către Apele Române Cluj pentru pârâul Turţ şi a analizelor topografice întocmite, podul a fost încadrat în clasa stării tehnice V, considerându-se că acesta nu asigură condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei. În consecință, specialiștii au propus demolarea podului existent şi construirea unui nou pod urmărind atingerea următoarelor caracteristici minime: două benzi de circulaţie de 3,90 m conform normelor tehnice privind proiectarea şi modernizarea drumurilor, aprobate prin Ordinul ministrului Transporturilor nr. 45/27.01.1998 și trotuare pe ambele părţi, cu lăţimea minimă de 1,50 m. Potrivit proiectului noul pod va avea o deschidere de 11,50 m, lungimea parapetului de 17 m iar între carosabil şi trotuare, se va monta o bordură.

Un alt proiect de hotărâre votat de către consilierii județeni a fost și cel cu privire la modificarea repartizării sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată în vederea finanţării drepturilor privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I – VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore.

9 Comentarii la "Consilierii au hotărât înființarea a trei compartimente noi în cadrul CJ Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.