Reabilitarea termică a blocurilor va începe în primăvară

”Îi rog pe sătmăreni ca în cazul în care au observat anumite nereguli în urma efectuării lucrărilor de reparații a șoselelor, de extindere a rețelei de curent electric, a rețelei de gaz sau în urma efectuării lucrărilor de canalizare iar trotuarul sau drumul pe care s-a lucrat nu este adus în starea inițială, să sesizeze aceste aspecte pe pagina de internet a Primăriei (www.satu-mare.ro). Există acolo o adresă de e-mail pe care primim sesizări. Însă vă rog ca aceste sesizări să fie punctuale iar semnatarii acestora să-și comunice numele și numărul de telefon pentru a putea fi contactați”. Cererea a fost lansată de viceprimarului municipiului Satu Mare, Marcela Papici în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 21 august, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au fost prezenți și o parte din reprezentanții departamentelor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare.

Potrivit interlocutoarei în prezent, pe raza municipiului Satu Mare se efectuează lucrări de extindere a rețelei de gaz pe un număr de 15 străzi. Totodată se efectuează și lucrări de extindere a rețelei de iluminat public deoarece ”avem multe sesizări că străzi sau cartiere întregi nu sunt iluminate public. De asemenea trebuie rezolvate utilitățile și pe străzile noi care au apărut în decursul anilor. În prezent avem licitate un lot de 12 străzi unde se lucrează”, a declarat Papici.

Pe adresa Primăriei au fost trimise o serie de sesizări cu privire la ora de aprindere și cea de stingere a furnizării iluminatului public stradal. ”Am fost sesizați că iluminatul public se pornește la ora 20.00 și se stinge dimineața la ora 09.00. Ceea ce, acum, în perioada de vară nu se justifică”, mai spune Papici.

În altă ordine de idei, Papici a anunțat că în curând se vor deschide liniile de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor. Astfel se va începe inventarierea tuturor blocurilor din municipiului Satu Mare și a asociațiilor de locatari. ”Una dintre condițiile fundamentale pentru obținerea finanțării în vederea reabilitării termice a blocurilor este existența asociațiilor de locatari. Acolo unde nu există trebuie înființate”, spune Papici. Până în prezent a fost pregătită documentația tehnică pentru un număr de 19 asociații de locatari iar lucrările vor începe cel mai probabil în primăvară. Totodată, documentația tehnică va fi pregătită și pentru alte 13 de asociații de locatari.

O altă problemă abordată în cadrul conferinței de presă de astăzi a fost și reabilitarea terenurilor de joacă pentru copii. În prezent sunt cinci terenuri de joacă licitate și câștigate înainte de 10 iunie. Este vorba de parcurile de joacă de pe: strada Muncii din Micro 16, Aleea Brândușa, Aleea Begoniei, Aleea Ipotești și cea din curtea Grădiniței ”Samus”.

În altă ordine de idei, Papici a declarat că Primăria lucrează la un program ce are în vedere construirea de locuințe sociale în municipiul Satu Mare. Făcând referire la blocurile de pe strada Ostrovului, Papici spune că ”până în prezent am igienizat zona dar mai trebuie să le facem canalizare și toalete”.

16 Comentarii la "Reabilitarea termică a blocurilor va începe în primăvară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.