Demisia lui Holdiș așteptată de unii … surpriză pentru alții

Dacă pentru o parte dintre liderii județeni ai PDL Satu Mare, demisia deputatului Ioan Holdiș a fost o surpriză, vicepreședintele Biroului Permanent Județean (BPJ) Beniamin Kira spune că decizia parlamentarului sătmărean nu l-a surprins deloc. Mai mult decât atât, în opinia interlocutorului, acest pas trebuia făcut mult mai devreme ”încă înainte de alegerile locale”.

Kira a declarat că ”pentru mine decizia domnului Holdiș nu a fost o surpriză. Eu mă așteptam de mai multă vreme să facă acest pas și anume înainte de alegerile locale. Înainte de alegeri, a încheiat o înțelegere, se pare și un protocol cu UDMR-ul și astfel, pentru următorii ani ne-a plasat în opoziție pe plan local. El asculta pe toată lumea după care făcea de capul lui. Nu contest profesionalismul dumnealui în afaceri dar în politică a luat decizii dintre care unele s-au dovedit a fi greșite … chiar foarte greșite”.

În ceea ce privește viitorul organizației județene Kira a declarat că atât el cât și majoritatea membrilor partidului mizează pe o echipă tânără. ”În prezent suntem în tot felul de discuții dar mizăm pe o echipă tânără. Dacă ar fi să dau nume, eu cred în calitățile de lider a unuia ca Petre Mureșan sau Claudiu Ardelean, în spatele cărora am fi noi toți ceilalți. Vreau să vă amintesc că în 2008 partidul nostru a obținut cel mai bun scor electoral. De atunci însă, am ajuns în opoziție datorită deciziilor greșite luate de către domnul Holdiș și de câțiva dintre cei care au fost pe lângă el”.

Fostul prefect al județului Satu Mare, democrat-liberalul Radu Giurcă a declarat pentru Sătmăreanul că ”nu ne-am așteptat la treaba asta. Nu e un moment plăcut pentru organizația județeană dar … asta e! Mergem mai departe. Cu toate acestea vreau să vă spun că dânsul s-a gândit de mai multă vreme să facă acest pas dar nu credeam că se va materializa”.

Mult mai rezervați în declarații s-au arătat a fi președintele organizației municipale de femei a PDL Satu Mare, dr. Laura Bota și președintele tinerilor democrat-liberali, avocatul Adrian Cozma. Bota susține că nu ar fi știut nimic despre decizia deputatului Holdiș. ”Totul s-a întâmplat ieri (joi, 16 august) când am avut o ședință de lucru la partid, la care a participat și doamna Andreea Paul. La sfârșitul ședinței, când doamna Paul a părăsit sala, domnul Ioan Holdiș și-a anunțat decizia în prezența membrilor BPJ. Cine va prelua interimatul? Decizia îi aparține BPN-ului”, a declarat dr. Laura Bota. În declarațiile sale, lidera PDL s-a abținut să spună pe cine îl va susține pentru lupta pentru președinția organizației, împreună cu femeile din organizația municipală. În ceea ce privește zvonurile vehiculate cu privire la faptul că dacă nu și-ar fi dat demisia în cursul ședinței de ieri, Ioan Holdiș ar fi fost oricum demis în cursul zilei de luni, 20 august, Bota susține că ”nu e decât un zvon dar oricum nu este adevărat”.

Liderul tinerilor democrat-liberali, Adrian Cozma este de părere că demisia deputatului Holdiș de la cârma organizației județene este o pierdere pentru partid. ”Tineretul încearcă să îl convingă să revină deoarece a fost un susținător de-al nostru. În cazul în care nu reușim să-l convingem noi mizăm pe un președinte integru din punct de vedere moral. Și vreau să vă mai spun ceva: nu dorim în fruntea partidului persoane controversate, certate cu legea!”.

La cine se referă Cozma? Nu a dorit să ne spună. Cu toate acestea în sânul organizației județene a PDL Satu Mare se pare că se ”umflă valurile” și nu se știe cine va reuși să ajungă să conducă partidul în următorii ani.

14 Comentarii la "Demisia lui Holdiș așteptată de unii … surpriză pentru alții"

      Leave a Reply

      Your email address will not be published.

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.