Pasajul de la Moftin a fost dat astăzi în folosinţă


Pasajul de trecere peste calea ferată de la Moftin a fost dat în folosinţă astăzi, 15 august. Astfel, începând din această zi, de la ora 10.00, s-a dat liber maşinilor pentru a parcurge distanţa de aproximativ 1 km cât măsoară pasajul construit de către firma contractantă a lucrărilor, SC Alfa Rom.

Primele autovehicule care au traversat pasajul au fost cele de mare tonaj, demonstrând astfel trăinicia lucrărilor efectuate. Apoi, a venit şi rândul oficialităţilor care au parcurs acel tronson de drum cu maşinile lor. La darea în folosinţă a pasajului au fost prezenţi, prefectul şi subprefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram respectiv Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, reprezentanţii firmei executante a lucrărilor, respectiv Eugen Cecan, director în cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Potrivit celor declarate de Cecan „s-au schimbat multe proiecte pentru a ajunge până aici. Vreau să vă spun că pasajul trebuia inaugurat la sfârşitul lunii septembrie însă prin eforturile depuse de către ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, s-a reuşit finalizarea lucrărilor la mijlocul lunii august”.

Prezent la faţa locului, Adrian Ştef a declarat că „era nevoie de această investiţie. Este vorba atât de siguranţa traficului în zonă, dacă ne gândim că de acum încolo maşinile nu mai trebuie să treacă peste şinele de cale ferată, cât şi de scurtarea distanţei. Cei mai câştigaţi sunt şoferii, atât sătmărenii cât şi cei care ne tranzitează judeţul. Trecând peste toate greutăţile pe care le-am întâmpinat în trecut, vreau să vă spun că de când avem Guvernul Ponta şi pe ministrul Silaghi la transporturi, lucrările de la pasaj au luat o altă turnură. Circa 40% din lucrări au fost finalizate în ultimele 3-4 luni de zile”.

Vă reamintim că licitarea lucrărilor la pasajul de la Moftin a avut loc în anul 2007. Însă, în 2008, printr-o Ordonanţă de Guvern s-a decis ca fiecare trecere peste calea ferată trebuie ridicată cu 2 metri, ceea ce a dus, potrivit reprezentanţilor firmei SC Alfa Rom, la reproiectarea pasajului. Lucrările au fost sistate în 2009, după care au fost reluate în 2011. Valoarea totală a lucrărilor este de 11.792.000 de lei, fără TVA.

8 Comentarii la "Pasajul de la Moftin a fost dat astăzi în folosinţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.