Scandal pe tema amplasării unor pubele de gunoi de către Florisal


Câţiva locatari din fostele blocuri de nefamilişti Unio de pe strada Lucian Blaga au iesit azi în jurul orei 9:00 în faţa blocurilor pentru a împiedica amplasarea de către Florisal a unor pubele de gunoi situate, în opinia lor, prea aproape de ferestrele locuinţelor(foto stânga). Indimidaţi de protestul spontan lucrătorii Florisal s-au retras în cele din urmă fără ca să mai descarce pubele din tractor iar la faţa locului a fost trimis Gheorghe Munteanu, şeful Serviciului Administrarea Domeniului Public Privat din cadrul Primăriei Satu Mare care a ajuns concomitent cu reprezentanţii presei.

La vederea aparatelor de fotografiat oamenii au devenit şi mai vocali. „Ne certăm de 20 de ani pentru locuri de parcare iar acum pe lângă că ne bagă gunoiul sub nas ne mai taie şi câteva din puţinele locuri de parcare pe care le mai aveam. Nu mai putem să tolerăm să fim bătaia de joc a tuturor. Acum se pare că aşa e moda în România, dacă ai o problemă ieşi să ţi-o aperi în stradă” ne-a spus Maria Marincaş, una dintre locatare. „Dacă nu iau şi gratiile de aici săptămâna viitoare le luăm noi şi le ducem în faţă la primărie” a spus indignat un alt locatar. O altă „supărare” a celor prezenţi este mizeria făcută de către boschetarii care caută mâncare în pubele pe care, conform celor spuse de ei, nu o mai curăţă nimeni decât foarte rar.  În tot acest timp maşina controversatei Poliţii Ecologice a trecut de două ori pe lângă locul scandalului fără însă a avea nici cea mai mică intenţie de a opri pentru a încerca să afle măcar despre ce este vorba.

După ce a ascultat toate părerile Gheorge Munteanu a promis că va vorbi cu firma de salubrizare şi va opri amplasarea pubelelor urmând ca săptămâna viitoare să se găsească o altă locaţie la o distanţă mai mare faţă de blocuri unde acestea să fie amplasate.

Vom reveni cu detalii

9 Comentarii la "Scandal pe tema amplasării unor pubele de gunoi de către Florisal"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.